Sprādziens Ansbahā. Ievainoti 12 cilvēki

© REUTERS / Michaela RehleНа месте взрыва в немецком городе Ансбах
На месте взрыва в немецком городе Ансбах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Terorists iedarbināja spridzekli brīdī, kad no koncerta atgriezās vairāk nekā 2,5 tūkstoši cilvēku.

 

RĪGA, 25. jūlijs — Sputnik. Vācijas pilsētā Ansbahā norībējis sprādziens, kurā viens cilvēks gājis bojā, un 12 cilvēki guvuši ievainojumus. Policija vēsta, ka bojā gājis cilvēks, kurš iedarbinājis spridzekli. Tiesībsargi incidentu uzskata par teroraktu.

Bavārijas federālā zeme no jauna pievērsusi ziņu aģentūru uzmanību. Tikai pirms trim dienām, piektdienas vakarā 18 gadus vecs Vācijas iedzīvotājs, imigrants no Irānas, sarīkoja apšaudi Minhenē netālu no tirdzniecības centra. Toreiz dzīvības zaudēja deviņi cilvēki, 35 cilvēki tika ievainoti. Cietušo vidū bija arī nepilngadīgie. Šāvēja motīvi līdz šim nav noskaidroti, taču policija apgalvo, ka šāvējs uzbrukumu gatavojis kopš pērnās vasaras.

Policija sāk operāciju apšaudes vietā Minhenē. - Sputnik Latvija
Apšaudi Minhenē sarīkojis 18 gadus vecs jaunietis no Irānas

Svētdien vakarā Ansbahā atskanēja sprādziens restorānā Eugens Weinstube, pie ieejas kultūras centra Reitbahn teritorijā. Tobrīd vairāk nekā 2,5 tūkstoši skatītāju atgriezās mājās pēc koncerta. Vispirms aculiecinieki nodomāja, ka vainīgs bijis gāzes vads, taču vēlāk kļuva skaidrs, ka sprādziens bijis ieplānots. Sprādziena rezultātā ievainoti 12 cilvēki, no kuriem trīs cietušo stāvoklis ir smags. Policija noskaidrojusi bojāgājušā terorista personību. Spridzekli iedarbinājis 27 gadus vecs sīrietis, kam varas iestādes atteikušās piešķirt bēgļa statusu. Varas iestādes pieļauj iespēju, ka bojāgājušais bijis saistīts ar ekstrēmismu, taču, iespējams, tas ir bijis viņa kārtējais pašnāvības mēģinājums – terorists jau divas reizes ārstējies slimnīcā pēc pašnāvības mēģinājumiem.

Nozieguma vietā atrasts terorista mobilais tālrunis, tiesībsargi uzsākuši izmeklēšanu. Bavārijas Iekšlietu ministrijas vadītājs Joahims Hermans atzīmēja, ka bojāgājušā vīrieša mugursomā bijis liels daudzums sprāgstvielu. Turklāt sprādziena vietā atrasts liels daudzums sīku metāla priekšmetu, ko iespējams izmantot, lai palielinātu sprādziena nodarīto kaitējumu.

Ziņu lente
0