Apšaudi Minhenē sarīkojis 18 gadus vecs jaunietis no Irānas

© AFP 2023 / Andreas Gebert / dpaPolicija sāk operāciju apšaudes vietā Minhenē.
Policija sāk operāciju apšaudes vietā Minhenē. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policija vēsta, ka šāvējs rīkojies viens un vēlāk, domājams, izdarījis pašnāvību.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Bruņota uzbrukuma laikā tirdzniecības centra "Olimpija" rajonā Minhenē gājuši bojā 9 cilvēki, 16 cilvēki nogādāti slimnīcā. Policisti informēja, ka pūlī šāvis 18 gadus vecs ieceļotājs no Irānas, kura motīvi pagaidām nav noskaidroti.

Piektdien vakarā bruņots cilvēks atklāja uguni liela tirdzniecības centra "Olimpija" rajonā Minhenē. Minhenes policija uzskata, ka uzbrukumam viņš izmantojis pistoli. Pēc uzbrukuma tirdzniecības centrā uzbrucēju apšaudījusi civilā patruļa. Vēlāk policisti atraduši viņa mirstīgās atliekas. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka viņš darbojies viens un vēlāk, domājams, izdarījis pašnāvību.

"Dati, ko pašlaik saņēmusi izmeklēšana, norāda, ka aizdomās turamais bijis 18 gadus vecs jaunietis, kurš Vācijā ieradies no Irānas," — žurnālistiem paziņoja pilsētas policijas galva Huberts Andrē.

Viņš uzsvēra, ka pagaidām nav saprotami motīvi, kuru dēļ jaunietis sācis šaut pa garāmgājējiem, tāpēc runāt par teroraktu būtu pāragri.

Uzbrucējam līdzi bijusi mugursoma. Iepriekš tika izteiktas aizdomas, ka tajā bijis spridzeklis, taču aizdomas nav apstiprinājušās.

Ziņu lente
0