Politika

Augusta sākumā Putins tiksies ar Erdoganu

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins un Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto no arhīva
Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Erdogana un Putina tikšanās notiks augusta sākumā Krievijā, informēja prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

RĪGA, 21. jūlijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans tiksies augusta sākumā vienā no Krievijas pilsētām, trešdien paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Šobrīd Erdogana un Putina tikšanas tiek apspriesta un organizēta ar diplomātisko kanālu starpniecību. Mēs vienojāmies, ka tikšanās notiks augusta sākumā Krievijas Federācijas teritorijā, tomēr pilsēta un datums tiek precizēti," — teica Peskovs.

Пляж в Анталье - Sputnik Latvija
Krievija neplāno atsākt čartera reisus uz Turciju

Viņš noliedza informāciju par to, ka tikšanās notiks Baku.
"Baku notiks trīspusējā Krievijas, Azerbaidžānas un Irānas prezidentu tikšanās," — atgādināja Peskovs.

Piektdien, 16. jūlijā, Turcijas valdība informēja par militārā apvērsuma mēģinājumu valstī. Jau sestdienas rītā dumpīgie militāristi sāka padoties varas iestādēm. Vēlāk Turcijas varas iestādes paziņoja, ka apvērsuma mēģinājums cietis neveiksmi. Notikumu rezultātā Ankarā, Stambulā un citās pilsētās, saskaņā ar Turcijas ĀM datiem, gājuši bojā aptuveni 300 cilvēki un vairāk nekā 1400 ievainoti. Par dumpja organizāciju Turcijas valdība apsūdzēja opozīcijā esošo islāma sludinātāju Fethullahu Gulēnu, kurš dzīvo ASV, tomēr pats Gulēns šīs apsūdzības noraida.

Ziņu lente
0