Politika

Krievija neplāno atsākt čartera reisus uz Turciju

© Sputnik / Владимир Вяткин / Pāriet pie mediju bankasПляж в Анталье
Пляж в Анталье - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militārais apvērsums Turcijā nopietni iespaidojis Krievijas iedzīvotāju vēlmi atpūsties šajā valsti, un interese par ceļazīmēm ir būtiski samazinājusies, informēja Krievijas Tūroperatoru asociācija.

RĪGA, 20. jūlijs — Sputnik. Krievija un Turcija šogad neatjaunos čartera aviopārvadājumus, informē RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi "Izvestija".

Ielas kafejnīca Antālijā - Sputnik Latvija
Turcija bez tūristiem no Krievijas: tukšas pludmales un milzu zaudējumi

Šo informāciju izdevumam sniedza Krievijas Tūroperatoru asociācijas izpilddirektore Maija Lomidze, ņemot vērā pārrunas, kurās piedalījās Turcijas Kultūras, Tūrisma, Transporta un Iekšlietu ministriju pārstāvji un Krievijas resoru vadība. Tikšanās turpinājās sešas stundas. Lomidze pastāstīja, ka Krievijas pusi galvenokārt interesējis jautājums par valsts iedzīvotāju drošību Turcijas teritorijā. Tika pieņemts lēmums, ka Turcija iesniegs sarakstu, kurā tiks norādītas tūristiem bīstamās vietas, tostarp arī valsts dienvidaustrumu un austrumu rajonos. Drošības jautājumus kontrolēs īpaša darba grupa.

"Krievijas prasības un Turcijas atbildi uz tām darba grupa apkopos vienā dokumentā, apspriedīs un realizēs," – ziņoja Krievijas Tūroperatoru asociācijas vadītāja.

Krievijas statistikas aģentūra prognozēja, ka šogad tūrisma ceļojumu skaits uz Turciju samazināsies 35 reizes, neskatoties uz tūrisma ceļojumu tirdzniecības aizlieguma atcelšanu. Piektdienas naktī Turcijā notika valsts apvērsuma mēģinājums. Armijas komandieru grupa paziņoja, ka valdība ir aizturēta un viņi kontrolē lidostas un stratēģiskos punktus Ankarā un Stambulā. Turcijas valsts vadītājs Tajips Erdogans notiekošo nosauca par militāra dumpja mēģinājumu un aicināja savus piekritējus iziet ielās. No rīta valdība paziņoja, ka apvērsuma mēģinājums ir izgāzies.

Ziņu lente
0