Lielbritānijas vietā ES Padomē stāsies Igaunija

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasMītiņš Trafalgara laukumā.
Mītiņš Trafalgara laukumā. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Brexit Lielbritānijai nāksies atteikties no ES prezidentūras, tāpēc šos pienākumus uzņemsies Igaunija, informēja Eiropas Padomes priekšsēdētāja Donalda Tuska oficiālais pārstāvis Prebens Āmans.

RĪGA, 21. jūlijs — Sputnik. Igaunija ieņems ES Padomes prezidenta posteni 2017. gada otrajā pusē — Lielbritānijas vietā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz ziņu aģentūru RIA Novosti.

Šo informāciju sniedza Eiropas Padomes priekšsēdētāja Donalda Tuska oficiālais pārstāvis Prebens Āmans.

Lēmumu pieņēmuši Eiropas Savienīas dalībvalstu pastāvīgie pārstāvji.

Вместе мы построим лучшую Британию – Мэй о новом политическом курсе страны - Sputnik Latvija
Video
Nākamā premjerministre Terēza Meja sola Lielbritānijai cienīgu Brexit

"Dalībvalstis apsprieda jautājumu šodien, Coreper (28 vēstnieku) sēdē. Vēstnieki vienojās par to, ka Igaunijas prezidentūra sāksies par sešiem mēnešiem agrāk, un valsts ieņems Lielbritānijas vietu sarakstā. Arī nākamie prezidentūras termiņi jau noteiktajā kārtībā sāksies par sešiem mēnešiem agrāk," — paskaidroja Āmans.

Iepriekš telefona sarunā ar ES priekšsēdētāju Donaldu Tusku Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pavēstīja, ka Apvienotā Karaliste atsakās no prezidentūras ES, kas bija paredzēta 2017. gada otrajā pusē, jo Lielbritānijas valdība ir "ļoti aizņemta pārrunās par izstāšanos no ES."

ES prezidentūras pienākumus savienības dalībvalstis pilda sešus mēnešus un mainās rotācijas kārtībā, ņemot vērā iepriekš apstiprinātu grafiku.

Saskaņā ar to Igaunijai pirmo reizi bija jāuzņemas ES Padomes vadība 2018. gada pirmajā pusē.

Ziņu lente
0