Video

Nākamā premjerministre Terēza Meja sola Lielbritānijai cienīgu Brexit

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu Konservatīvās partijas jaunā līdere Terēza Meja pēc tikšanās ar parlamenta deputātiem un pašreizējā Ministru kabineta locekļiem pauda apņemšanos radīt "labāku Lielbritāniju".

Terēza Meja augstu novērtēja savu iecelšanu Lielbritānijas valdošās Konservatoru partijas līdera postenī. Viņa atzīmēja, ka Lielbritānijai nepieciešama spēcīga valdība, lai vadītu valsti sarežģītajā un neprognozējamajā ekonomiskajā un politiskajā periodā.

"Lielbritānijai pārrunu gaitā jāpanāk labākā vienošanās par tās izstāšanos no ES, un mums ir jāatrod sava vieta jaunajā pasaulē. Brexit ir Brexit, un mēs to sekmīgi panāksim," — apsolīja Meja.

Iepriekšējais premjerministrs Deivids Kamerons paziņoja par savu atkāpšanos no amata, jo lielākā daļa britu referendumā nobalsoja par izstāšanos no Eiropas Savienības. Terēza Meja ieņems premjerministra vietu 13. jūlijā.

Viņa kļūs par trīspadsmito karalienes Elizabetes II premjerministru un otro sievieti, kas vadīs Lielbritānijas valdību pēc Margaretas Tečeres, kura šo posteni ieņēma no 1979. līdz 1990. gadam.

Ziņu lente
0