Bijušie VID darbinieki neiet uz jauno darbu

© Foto : Valsts ieņēmumu dienestsЗдание Службы государственных доходов
Здание Службы государственных доходов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc korupcijas skandāla VID aizdomās turētie darbinieki tika pārcelti amatos uz  Ieslodzījuma vietu pārvaldi, tomēr daži no viņiem līdz šim vēl ne reizi nav parādījušies jaunajās darba vietās.

RĪGA, 20. jūlijs – Sputnik. Daži VID darbinieki, kuri rotācijas kārtībā tika pārcelti citos amatos, nav parādījušies darba vietās, kas bija izveidotas īpaši šiem cilvēkiem, raksta Lsm.lv. Korupcijas skandāls VID izcēlās marta sākumā, kad dienesta toreizējā vadītāja Ināra Pētersone atstādināja no amata savu vietnieku, Muitas pārvaldes vadītāju Tāli Kravali un iesniedza finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai Finanšu policijas un VID amatpersonu sarakstu, kurus turēja aizdomās par negodprātīgu darbu.

Žurnālistiskās izmeklēšanas gaitā noskaidrojās, ka dažiem VID darbiniekiem pieder ārzonu uzņēmumi, dārgas automašīnas un nekustamais īpašums, kura vērtība sniedzas miljonos. Un tomēr skandāls beidzās nevis ar arestiem vai atlaišanu no darba, bet vienīgi ar rotāciju — VID Finanšu un Muitas policija tika apvienotas, veidojot Nodokļu policijas pārvaldi, bet 39 darbinieki tika pārcelti citos amatos VID vai citās valsts struktūrās, tostarp arī Ieslodzījuma vietu pārvaldē. No amata atkāpās tikai pati Pētersone, kura iepriekš informēja par mēģinājumiem izdarīt uz viņu spiedienu. Tagad izrādījies, ka pārceltie darbinieki pat neparādās jaunajās darba vietās. Ieslodzījuma vietu pārvaldes vadītāja Ilona Spure pastāstīja, ka viens no abiem darbiniekiem, kuri pārcelti amatos viņas vadītajā iestādē, nedēļu vēlāk iesniedzis izziņu par traumu, kas gūta ārpus darba laika, bet otrs jau pirmajā darba dienā iesniedzis papīru par darba nespēju, bet vēlāk – iesniegumu par atvaļinājumu. Kopš tā laika viņi darbā nav parādījušies.

Денежная копилка - Sputnik Latvija
VID "tīrīšana": pārcelt nedrīkst atlaist

Ieslodzījuma vietu pārvaldē tika radītas piecas jaunas darba vietas – darbiniekiem, kas tika pārcelti no VID, un Finanšu ministrija nodrošināja finansējumu, lai viņu darba algas nebūtu zemākas kā iepriekšējā darbā. Viņu vajadzībām tika iznomātas papildu telpas, lai iekārtotu darba vietas. Kabineti vēl joprojām ir tukši.

Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš uzskata, ka aizdomās turētos VID darbiniekus bija jāatlaiž no darba, nebīstoties no iespējamām prasībām tiesā. Pēc viņa domām, šajā situācijā vainojama Pētersone, kura ierosinājusi Ministru kabinetam rotāciju.

Nesenais konkurss VID vadītāja vakantajai vietai beidzās bez rezultātiem – nevienam no 11 pretendentiem nebija vajadzīgās kvalifikācijas. Pašlaik kandidāti tiek meklēti augstākās ierēdniecības aprindās.

Ziņu lente
0