Turcijā arestēti vairāk nekā četrdesmit ģenerāļi un admirāļi

CC BY 2.0 / Jorge Franganillo / AnkaraТурецкий город Анкара
Турецкий город Анкара - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc militārā valsts apvērsuma mēģinājuma Turcijā no amata atstādināti trīsdesmit gubernatori un arestēts 41 no 103 aizturētajiem ģenerāļiem un admirāļiem. Kad viens no viņiem, bijušais Turcijas Gaisa kara spēku komandieris, tika nogādāts tiesā, sākās apšaude.

RĪGA, 18. jūlijs — Sputnik. Saskaņā ar Turcijas tiesas sankciju arestēts 41 ģenerālis un admirālis no 103 aizturētajiem bruņoto spēku komandieriem. Viņi tiek turēti aizdomās par līdzdalību militārā apvērsuma mēģinājumā, informē aģentūra Anadolu.

Pārējie aizturētie tiek nopratināti, vairāki nodoti prokuratūras pārstāvjiem. Aizturēto vidū ir arī Turcijas GKS bijušais komandieris – ģenerālis Akins Ozturks, kurš, iespējams, vadījis valsts apvērsuma mēģinājumu, informē mediji.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans - Sputnik Latvija
Erdogans apsūdz apvērsumā islāma sludinātāju

Laikā, kad Ozturks tika vests uz Ankaras Tiesu pili, turku karavīrs, kurš sēdēja automašīnā netālu no ēkas, atklāja uguni. Viņš ir nogalināts, informācija par cietušajiem nav saņemta. No posteņiem atstādināti arī trīsdesmit Turcijas pilsētu gubernatori. Informācija par to, kādu provinču gubernatori atstādināti, pagaidām netiek sniegta.

Piektdienas vakarā Turcijas valdība informēja par militāra apvērsuma mēģinājumu valstī. Savukārt bruņoto spēku komandieru grupa ziņoja, ka vara valstī ir pārgājusi viņu rokās. Sestdienas rītā dumpinieki sāka padoties. Turcijas valdība paziņoja, ka puča mēģinājums ir izgāzies. 

Turcijas tiesībsargi jau ir arestējuši vairāk nekā 6 tūkstošus cilvēku, tostarp arī augstāko un vidējo dienesta pakāpju armijas komandierus. Turcijas Ārlietu ministrija ziņo, ka valsts apvērsuma mēģinājuma rezultātā dzīvības zaudējuši 290 cilvēki. Par dumpja organizāciju Turcijas valdība apsūdzēja opozīcijā esošo islāma sludinātāju Fethullahu Gulēnu, kurš dzīvo ASV.

Ziņu lente
0