Erdogans apsūdz apvērsumā islāma sludinātāju

© REUTERS / Kenan GurbuzTurcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aculiecinieki vēsta, ka Ankarā dzirdama apšaude un atskanējis spēcīgs sprādziens.

RĪGA, 16. jūlijs – Sputnik. Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans valsts apvērsumā apsūdz opozicionāra – islāma sludinātāja Fethullaha Gulena sekotājus.

Turcijas karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Turcijā noticis valsts apvērsuma mēģinājums, ieviests kara stāvoklis

"Kļuvis zināms, ka noticis apvērsuma mēģinājums. Es gaidu visu mūsu tautu ielās un laukumos. Kopā mēs dosim pretsparu. Zināms, ka šo mēģinājumu uzsākuši "Paralēlās valsts" piekritēji. Apvērsuma organizatori saņems bargu sodu un dārgi par to samaksās," – teica Erdogans telekanāla NTV ēterā.

Piektdien vakarā Turcijas bruņoto spēku Ģenerālštābs informēja par varas pārņemšanu savās rokās. Policija ir noslēgusi satiksmi pa abiem tiltiem, kas ved pāri Bosfora šaurumam Stambulā, un virs Turcijas galvaspilsētas lido kara lidmašīnas un helikopteri. Aculiecinieki vēsta, ka pie Ģenerālštāba ēkas bija dzirdama apšaude un turp devušās vairākas ātrās palīdzības mašīnas.

Informācijas aģentūras vēsta, ka bojāgājušo skaits valsts apvērsuma mēģinājuma rezultātā sasniedzis 90 cilvēki, 1154 cilvēki guvuši ievainojumus, savukārt varas iestādes aizturējušas 1563 cilvēkus.

Ziņu lente
0