Erevānā ieņemta policijas ēka

© Sputnik / Asatur Yesayants Erevāna. Foto no arhīva
Erevāna. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Arestētā armēņu opozīcijas pārstāvja Žiraira Sefiljana piekritēji ieņēmuši policijas ēku Erevānā un saņēmuši ķīlā vairākus cilvēkus. Viņi pieprasa Armēnijas valdības demisiju.

RĪGA, 17. jūlijs — Sputnik. Radikālo opozicionāru grupa svētdien no rīta ieņēmusi policijas patruļas dienesta iecirkni un pieprasa Armēnijas valdības atkāpšanos, informē Sputnik Armēnija.

"17. jūlija rītā Erevāna noticis uzbrukums Armēnijas policijas patruļas dienesta pulkam. Tā teritorijā esošie cilvēki saņemti ķīlā," – teikts Armēnijas Nacionālās drošības dienesta ziņojumā.

Nacionālās drošības dienesta preses centrs informē, ka vienlaikus sociālajos tīklos noritējuši mēģinājumi izplatīt dezinformāciju par sacelšanos un dažādu ēku ieņemšanu.

Turcijas karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Turcijā noticis valsts apvērsuma mēģinājums, ieviests kara stāvoklis

"Armēnijas Nacionālās drošības dienests oficiāli informē, ka izplatītā informācija neatbilst patiesībai. Armēnijas valsts pārvaldes iestādes darbojas parastajā režīmā, tiesībsargājošie orgāni pilda savas funkcijas – sargā sabiedrisko kārtību un drošību," – teikts ziņojumā.

Pašlaik ar apbruņotajiem uzbrucējiem rit pārrunas par padošanos. "Jebkādas prettiesiskas darbības tiks pārtrauktas, un vainīgie tiks saukti pie atbildības," – norāda Armēnijas drošības dienests.

Opozīcijas pārstāvis Žirairs Sefiljans tika arestēts 20. jūnijā. Viņš tiek apsūdzēts par noziedzīgas grupas dibināšanu. Viņa piekritēji pavēstīja par "nodomu mainīt situāciju Armēnijā ar bruņotas sacelšanās palīdzību."

22. jūnijā Arabkiras un Kanakeras Zeitunas kopienu tiesa Erevānā pieņēma lēmumu uz diviem mēnešiem arestēt armēņu opozīcijā esošās pilsoniskās iniciatīvas "Dibinātāju parlaments" koordinatoru Žirairu Sefiljanu, kurš tiek apsūdzēts par ieroču nelikumīgu iegādi un nēsāšanu.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrojās, ka Sefiljans līdz ar personu grupu ieplānojis ar bruņotu grupējumu palīdzību ieņemt ēkas, būves un telekomunikāciju līdzekļus, tostarp arī Erevānas televīzijas torni. Izmeklēšanas rīcībā esoša informācija liecina, ka Sefiljans sazinājies ar personām, kas tiek apsūdzētas minētās krimināllietas ietvaros, un uzticējis viņiem pārvadāt un uzglabāt ieročus un munīciju, kā arī būt gataviem izmantot tos, saņemot atbilstošu pavēli.

Ziņu lente
0