Turcijā noticis valsts apvērsuma mēģinājums, ieviests kara stāvoklis

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas bruņoto spēku komandieri paziņoja, ka pārņēmuši varu savās rokās, lai atjaunotu konstitucionālo kārtību, nodrošinātu cilvēku brīvības un tiesības.

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. Turcijas Ģenerālais štābs pavēstīja, ka valsts vadība vairs nevar izpildīt savus pienākumus. Militāristi kontrolē lidostas un stratēģiskos punktus Stambulā.

Глава Чечни Рамзан Кадыров - Sputnik Latvija
Ramzans Kadirovs aicina Turciju izdot čečenu tautības teroristus

Turcijas prezidenta Tajipa Erdogana aprindām tuvs informācijas avots informēja, ka valstī ir noticis apvērsuma mēģinājums, ko organizējusi grupa bruņoto spēku komandieru, informē RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Piektdien vēlu vakarā Turcijas premjerministrs Binali Jildirims pa telefonu televīzijas kanāla NTV ēterā informēja par militāra apvērsuma mēģinājumu valstī. Viņš pavēstīja, ka bruņoto spēku grupa, izmantojot viņiem piešķirtās pilnvaras un ieročus, "izšķīrās par bezatbildīgu un prettiesisku rīcību," taču Turcijas valdība turpina darbu.

Savukārt Ģenerālais štābs vēstīja, ka valsts valdība ir aizturēta, taču pēc apvērsuma tiks turpinātas visas esošās starptautiskās attiecības. Telekanāla NTV ēterā tika pārraidīts arī Ģenerālā štāba vēstījums.

Aģentūra Anadolu ziņo, ka bruņoto spēku komandieri saņēmuši ķīlnieku – Turcijas Ģenerālā štāba komandieri Hulusi Akaru. Turcijas valsts televīzija ir pārtraukusi darbu, mediji informē, ka slēgta Stambulas lidosta un tās apkaimē redzēti vairāki tanki.

Ziņu lente
0