Turcijā atrodas vairāk nekā 350 tūristi no Latvijas

© REUTERS / Tumay BerkinErdogana piekritēji naktī izgāja Ankaras ielās
Erdogana piekritēji naktī izgāja Ankaras ielās - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piektdienas naktī Ankarā un Stambulā notika valsts apvērsuma mēģinājums. Tūristi tiek lūgti nepamest atpūtas vietas.

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic atcēla reisu no Rīgas un Antāliju, kas bija ieplānots sestdienas rītā. Šo informāciju aģentūrai LETA sniedza aviokompānijas pārstāvis Jānis Vanags.

Turcijas karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Turcijā noticis valsts apvērsuma mēģinājums, ieviests kara stāvoklis

Piektdienas naktī Turcijā notika valsts apvērsuma mēģinājums. Grupa bruņoto spēku pārstāvju ziņoja, ka valdība ir aizturēta un viņi kontrolē lidostas un stratēģiskos punktus Ankarā un Stambulā. Prezidents Tajips Erdogans notikušo nosauca par militāru dumpi un aicināja savus piekritējus iziet ielās.

Naktī turpinājās bruņoti konflikti, dažādi dati liecina, ka naktī bojā gājuši no 60 līdz 90 cilvēki. No rīta valdība informēja, ka apvērsuma mēģinājums ir likvidēts.

Tūrisma kompānija Tez Tour ziņoja, ka kūrortpilsētā Antālijā atpūšas 353 tūristi no Latvijas. Tika plānots, ka ar rīta reisu atpūtā dosies vēl 137 pasažieri, savukārt 144 atpūtnieki Antālijā gaida iespēju atgriezties mājup ar šo pašu lidmašīnu.

"Mēs pastāvīgi sazināmies ar Ārlietu ministriju, aviokompāniju airBaltic un mūsu ofisu Antālijā. Centīsimies savlaicīgi sniegt jaunāko informāciju," – teikts tūrisma kompānijas paziņojumā.

Klienti var sazināties ar Tez Tour pa tālruni +371 22 304 575. Kompānija lūdz klientus palikt viesnīcās un sazināties ar firmas pārstāvjiem.

Varas iestāžu atbalsts

Latvijas Ārlietu ministrija seko notikumiem Turcijā. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs aicināja Latvijas iedzīvotājus, kuri uzturas Turcijā, sekot informācijai, neapmeklēt vietas, kur sastopami lieli cilvēku pūļi, iespēju robežās neiziet uz ielas. Cilvēkus, kuri plāno braucienus uz Turciju, viņš lūdza pacensties atlikt braucienu.

Latvijas iedzīvotāji var vērsties Latvijas vēstniecībā Ankarā pa tālruni +903 124 05 61 36, kā arī ĀM konsulārajā nodaļā pa tālruni +371 26 33 77 11.

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis aicināja pilsoņus izturēties mierīgi un atzīmēja, ka Turcijā atgriezīsies konstitucionālā kārtība, ievērojot likuma varu un cilvēktiesības.

Ziņu lente
0