Obamas viedoklis par mūsdienu problēmām: ISIS, Krievija un Brexit

© Фотохост-агентство / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Барак Обама
Президент США Барак Обама - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents publicējis rakstu izdevumā Financial Times, kurā aicina NATO cīnīties ar mūsdienu nozīmīgākajām problēmām: parādīt gribasspēku un pagarināt pret Krieviju vērstās sankcijas līdz brīdim, kad tiks īstenoti Minskas protokoli, un uzvarēt "Islāma valsti".

RĪGA, 9. jūlijs — Sputnik. ASV prezidents Baraks Obama pirms NATO samita Varšavā avīzē The Financial Times uzskaitīja galvenās problēmas, ar ko nākas saskarties aliansei. Pēc politiķa domām, Eiropu apdraud teroristiskais grupējums "Islāma valsts", konflikti Āfrikā un Tuvajos Austrumos, Brexit, kā arī "Krievijas agresija pret Ukrainu".

Президент Соединенных Штатов Америки (США) Барак Обама - Sputnik Latvija
Obama lūdz Putinu ietekmēt Donbasa konfliktu

Obama atzīmēja, ka terorakti ir prasījuši nevainīgu cilvēku dzīvības, konflikti Āfrikā, Sīrijā un Afganistānā ir izprovocējuši migrantu pieplūdumu Eiropā.

"Krievijas agresija pret Ukrainu liek apšaubīt vienotas, brīvas un mierīgas Eiropas vīziju. Lielbritānijā notikušais balsojums par izstāšanos no ES ir radījis nopietnus jautājumus par Eiropas integrācijas nākotni," – rakstīja ASV prezidents.

Baraks Obama uzskata, ka NATO un ES valstīm Varšavā "jāsakopo politiskā griba un jāuzņemas noteiktas saistības, lai pretotos būtiskākajiem izaicinājumiem." Viņš piebilda, ka tas iespējams tikai vienotības un patiesu partnerattiecību apstākļos.
Obama iesaka saglabāt pret Krieviju vērstās sankcijas

ASV prezidents piezīmēja, ka NATO samitā Varšavā alianses locekļiem ir jāapstiprina vēlme aizsargāt visus savus sabiedrotos, tostarp arī Ukrainu, kas "aizsargā savu suverenitāti un teritoriālo vienotību."

"Pat neskatoties uz to, ka mūsu valstis vēl joprojām ir gatavas konstruktīvākām attiecībām ar Krieviju, mums ir jābūt vienisprātis par to, ka pret Krieviju vērstajām sankcijām ir jāpaliek spēkā, līdz Maskava pilnībā izpildīs savas saistības Minskas protokolu ietvaros," – raksta ASV valsts vadītājs.

Саммит НАТО в Варшаве - Sputnik Latvija
Eiropas Savienība un NATO paraksta sadarbības deklarāciju
Viņāprāt, NATO ir jāsniedz plašāka palīdzība ES, lai pārtrauktu kriminālo grupējumu darbību, kas organizējuši migrantu plūsmu uz Eiropu pāri Vidusjūrai un Egejas jūrai.

Raksta noslēgumā Obama uzsvēra, ka NATO dalībvalstīm ir jāturpina lielākas investīcijas kopīgajā aizsardzībā.

Vakar Varšavā sākās divas dienas ilgais Ziemeļatlantijas alianses samits. Viena no svarīgākajām tēmām, kas tiks izskatītas pasākumā, ir "apdraudējuma mazināšana, ko Eiropas un Atlantijas drošībai nes Krievija" un turpmākās attiecības ar Maskavu.

ASV prezidents un Ukrainas valsts vadītājs Petro Porošenko tiksies samitā un apspriedīs pret Krieviju vērsto saknkciju saglabāšanu.

Ziņu lente
0