Obama lūdz Putinu ietekmēt Donbasa konfliktu

© Sputnik / Sergey Guneyev / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Соединенных Штатов Америки (США) Барак Обама
Президент Соединенных Штатов Америки (США) Барак Обама - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents norādīja Krievijas vadītājam, cik svarīgi ir nepieļaut karadarbības eskalāciju Ukrainas austrumos.

RĪGA, 8. jūlijs — Sputnik. Pēc ASV prezidenta Baraka Obamas viedokļa, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir jāpieņem pasākumi, lai nepieļautu karadarbības eskalācijas Donbasā.

Kā vēsta Baltais nams, tālruņa sarunu laikā amerikāņu līderis norādīja uz Minskas protokola īstenošanas svarīgumu.

"Prezidents Obama aicinājis prezidentu Putinu, pieņemt pasākumus, lai nepieļautu karadarbības Ukrainas austrumos straujas eskalācijas," — norāda ASV administrācija.Krievijas valdība atkārtoti uzsver: valsts nav iesaistīta konfliktā Ukrainā un ir ieinteresēta pēc iespējas ātrāk sasniegt atrisinājumu situācijai Donbasā.

Kremļa preses dienestā norāda, ka Putins sarunā ar Obamu kārtējo reizi uzsvēra, cik svarīgi ir Ukrainas valdībai ievērot Minskas vienošanās.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Putins: ir bezjēdzīgi no Krievijas gaidīt Minskas protokolu izpildi

Minskas vienošanās tika panākta pec "Normandijas četrinieka" tikšanās Minskā pērnā gada februārī. Kopš 2014. gada septembra Minskā tiekas kontaktu grupa, kas nodarbojas ar situācijas noregulēšanu Donbasā. Kopš tā laika puses vienojušās par trim dokumentiem, kas reglamentē konflikta noregulēšanas soļus.

Minskas protokola būtiskākie punkti, tai skaitā, ir vietējo vēlēšanu rīkošana Donbasā, īpaša statusa piešķiršana LTR un DTR, amnestijas organizēšana. Putins telefona sarunā ar amerikāņu kolēģi savukārt atzīmējis, cik svarīgi ir Ukrainas valdībai ievērot Minskas vienošanās.

Ziņu lente
0