Politika

Putins: ir bezjēdzīgi no Krievijas gaidīt Minskas protokolu izpildi

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jautājums par konflikta noregulēšanu Donbasā "atrodas Kijevas partneru rokās", pavēstīja Krievijas valsts vadītājs.

RĪGA, 25. jūnijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins brīdināja: ir bezjēdzīgi no Krievijas gaidīt Minskas protokolu izpildi.

"Ierobežojumi it kā esot saistīti ar Minskas protokolu izpildi, taču Minskas protokolu izpildes galvenie jautājumi pašlaik atrodas Kijevas varas iestāžu rokās. Mēs neko nevarēsim paveikt bez viņiem: mēs nevaram izdarīt grozījumus Ukrainas konstitūcijā, nevaram reglamentēt likumu par īpašo pārvaldes formu LTR un DTR, nevaram Ukrainas prezidenta vietā parakstīt likumu par amnestiju. Tie ir galvenie jautājumi, kas saistīti ar situācijas noregulēšanu Donbasā," – atgādināja Putins.

Eiropas Komisijas vadītājs Žans Klods Junkers. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Jūnijā tiks pagarinātas pret Krieviju vērstās sankcijas

Viņš uzsvēra, ka Maskava joprojām ir gatava strādāt ar Kijevu un Briseli ar mērķi noregulēt konfliktu Ukrainā. "Ir vienkārši bezjēdzīgi gaidīt no mums tādus lēmumus. Un tomēr mēs līdz šim esam pacietīgi strādājuši un esam gatavi pacietīgi strādāt ar saviem partneriem Ukrainā un partneriem Eiropas Savienībā. Nav nekāda cita veida, kā noregulēt situāciju Donbasā, kā vien pilnā mērā izpildīt Minskas protokolus," – piebilda Vladimirs Putins.

Trīspusējās kontaktu grupas kārtējās pārrunas Baltkrievijas galvaspilsētā notiks 29. jūnijā.

2014. gada aprīlī Ukrainas valdība sāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām Luganskas un Doņeckas Tautas Republikām – tās deklarēja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. ANO rīcībā esošie dati liecina, ka konfliktā bojā gājuši vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku.

Jautājums par situācijas noregulēšanu Donbasā tiek apspriests arī kontaktu grupas sēdēs Minskā. Kopš 2014. gada septembra tā pieņēmusi trīs dokumentus, kas reglamentē spriedzes mazināšanas pasākumus. Taču arī pēc pamiera vienošanās konfliktā iesaistīto pušu starpā norit apšaudes.

Ziņu lente
0