Latvija būvē kazarmu par pieciem miljoniem eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovВоенная техника армии США в Риге
Военная техника армии США в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizsardzības ministrijas vadītājs uzskata jauno telpu par soli republikas drošības nostiprināšanai.

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Jaunās kazarmas Lielvārdē, kur mitīs Latvijas un ārvalstu karavīri, izmaksās 5 miljonus eiro, informēja Latvijas Aizsardzības ministrija.

Maskava izvērtēs NATO darbības pirms Iskanderu izvietošanas - Sputnik Latvija
Maskava izvērtēs NATO darbības pirms "Iskanderu" izvietošanas

Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis iepriekš paziņoja, ka kazarmas būvniecība ir vēl viens solis valsts aizsardzības infrastruktūras attīstībā.

"Tas ir vēl viens solis Latvijas, NATO, Eiropas Savienības aizsardzības infrastruktūras attīstībā un Austrumu robežas aizsardzības stiprināšanā", — teica ministrs.

Jauno telpu platība sastādīs 3041 kvadrātmetru. Būvdarbi izmaksās 5 miljonus eiro, projektu īstenos uzņēmums "Ārčers".

Kā pie kaimiņiem

Jūnijā Igaunijas pilsētā Tapā tika atklāta kazarma, kuras būvdarbi izmaksāja nedaudz lētāk — 4,6 miljonus eiro. Trīsstāvu telpa ir paredzēta Igaunijas NATO sabiedroto personālsastāva izvietošanai. Kazarmā, kuras kopējā platība ir 5,1 tūkstotis kvadrātmetru, paredzētas 300 gultasvietas, mācību klases, darbnīcas, noliktavas un citas telpas.

Objekta celtniecību finansēja Igaunijas valdība no līdzekļiem, kas paredzēti sabiedroto karaspēku uzņemšanai. Igaunijas Aizsardzības ministrijas kanclers Jonatans Vseviovs paziņoja, ka jaunā ēka simbolizē attiecības ar NATO partneriem.

Ziņu lente
0