Krievijas delegācija uzskata, ka "Tbilisi deklarācijai" ir militārs raksturs

© SputnikЖитель Тбилиси с флагом Грузии, архивное фото
Житель Тбилиси с флагом Грузии, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
EDSO Parlamentārā asambleja pieņēma "Tbilisi deklarācijas" projektu, ignorējot Krievijas delegācijas viedokli.

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Pieņemtais EDSO "Tbilisi deklarācijas" projekts ir vērsts uz Gruzijas, Dienvidosetijas un Abhāzijas konflikta militāru risinājumu, informēja Krievijas delegācijas pārstāvis Iļja Kostunovs Parlamenta asamblejas vasaras sesijas laikā.

Сессия ПА ОБСЕ. Архивное фото - Sputnik Latvija
Krievijas delegācija pameta EDSO sēdi Krimas rezolūcijas dēļ

EDSO PA atbalstīja "Tbilisi deklarācijas" projektu: par šo dokumentu nobalsoja 122 cilvēki, 6 iebilda pret to (tai skaitā arī Krievijas pārstāvis), bet 7 atturējās.

PA vasaras sesija notiek Tbilisi. Projektā, ko piedāvāja Gruzija, tiek runāts par karu ar Dienvidosetiju 2008. gadā un tā sekām. Rezolūcija pauž, ka Gruzija neatzīst Krievijas, Abhāzijas un Dienvidosetijas noslēgtos līgumus un aicina Krievijas Federāciju īstenot vienošanos par uguns pārtraukšanu, kas tika noslēgta 2008. gada augustā.

"Tajā ("Tbilisi deklarācijā") nav nekā, kas ļautu ņemt vērā Abhāzijas un Dienvidosetijas intereses. Gruzīnu politiķi nav iekļāvuši tajā neko, lai Abhāzijas un Dienvidosetijas iedzīvotāji vēlētos nobalsot par šādu deklarāciju," — teica Kostunovs žurnālistiem.

2008. gada 26. augustā Krievija atzina Abhāzijas un Dienvidosetijas suverenitāti. Tas notika pēc Gruzijas agresijas pret Chinvali 2008. gada augusta sākumā. Krievijas valdība uzsver, ka bijušo Gruzijas autonomiju neatkarības atzīšana atspoguļo esošo realitāti un tās atkārtota izvērtēšana nav pieļaujama.

Ziņu lente
0