Krievijas delegācija pameta EDSO sēdi Krimas rezolūcijas dēļ

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasСессия ПА ОБСЕ. Архивное фото
Сессия ПА ОБСЕ. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas delegācija atteicās apspriest Ukrainas rezolūcijas projektu Krimas jautājumā, norādot, ka tas ir neobjektīvs un tendenciozs. Krievus atbalstīja deputāti no Francijas.

RĪGA, 4. jūlijs — Sputnik. Krievijas deputāti bija spiesti atteikties no diskusijas par Krimas rezolūcijas projekts, jo dokuments, ko EDSO Parlamenta Asamblejā iesniedza Ukraina, ir neobjektīvs un tendenciozs. EDSO PA sesija notiek Tbilisi.

Шествие легионеров Ваффен СС и их сторонников в Риге - Sputnik Latvija
Krievijas Valsts dome pieprasa EDSO nosodīt Waffen SS leģionāru gājienu

Iepriekš Ukraina iesniedza Asamblejas komitejā rezolūcijas projektu ar nosaukumu "Par cilvēktiesību un pamata brīvību pārkāpumiem Krimā, tatāru izcelsmes iedzīvotāju tiesību pārkāpumiem". Krievijas delegācija ar Nikolaju Kovaļovu priekšgalā paziņoja, ka dokumentu nav pat iespējams rediģēt, ņemot vērā tā spilgti izteikto pret Krieviju vērstu raksturu.

Krievija nevar piekrist dokumenta propagandiskajam saturam, norādīja Kovaļovs un paskaidroja, ka tekstā pieminētas "spīdzināšanas", taču "neviens fakts nav apstiprināts". Tomēr projekta autori aicina, "nekavējoties sākt rīkoties un sodīt Krieviju."

Krievijas delegācijas vadītājs informēja, ka Francijas deputāti atbalstīja krievus, atgādinot, ka vēl pavisam nesen Krimā viesojās Eiropas Padomes pārstāvji, pretēji apgalvojumiem rezolūcijā par to, ka novērotāji netiek ielaisti Krimas teritorijā.

Шишки на сосне в поселке Гаспра в Крыму - Sputnik Latvija
ASV delegācija tikās ar Krimas vadību

Krievijas delegācija piekrita frančiem: "Pirms pieņemt šo rezolūciju, vajadzētu aizbraukt turp, paskatīties un tad izdarīt secinājumus," — uzsvēra Kovaļovs.

Tomēr parlamentārieši iesniedza rezolūciju izskatīšanai Asamblejā. Kovaļovs to pamatoja ar "komitejas pret Krieviju vērsto noskaņojumu." Šodien notiks plenārsēde, kurā tiks izskatīts dokuments. EDSO Parlamenta Asamblejas sesija noslēgsies 5. jūlijā.

Ziņu lente
0