Sardzes maiņa: Latvijā ieradīsies 200 NATO karavīri no ASV

© Sputnik / Sergey MelkonovKaravīri. Foto no arhīva
Karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ādažu bāzē ieradīsies 200 ASV karavīri no 3. kājnieku divīzijas – viņi nomainīs karavīrus, kuri šeit dislocēti jau vairākus mēnešus. NATO programmas Atlantic Resolve ietvaros Latvijā pastāvīgi uzturas ASV karavīri, militārā tehnika un lidmašīnas.

RĪGA, 1. jūlijs – Sputnik. NATO programmas Atlantic Resolve ("Atlantijas apņēmība") ietvaros šonedēļ Latvijā ieradīsies aptuveni 200 ASV karavīri no 3. kājnieku divīzijas.

Galvenais uzbrukuma helikopters McDonnell Douglas AH-64 Apache - Sputnik Latvija
NATO vajag vairāk: Polijas valdību biedē Krievija

Atlantic Resolve — NATO mācības, kas tiek regulāri organizētas, ņemot vērā situācijas saasināšanos Ukrainā. ASV karavīri pastāvīgi uzturas Latvijā un tiek nomainīti ik pēc dažiem mēnešiem. Paredzams, ka jūlijā atbraukušie karavīri Latvijā uzturēsies līdz rudenim.

"Amerikāņu karavīri trenēsies kopā ar Nacionālo bruņoto spēku kareivjiem un piedalīsies starptautiskajās militārajās mācībās," – informēja Aizsardzības ministrija.

Nesen Latvijā no Lietuvas ieradās arī amerikāņu militārās tehnikas sastāvs. Ādažu bāzē tika nogādāti deviņi tanki Abrams, piecas bruņumašīnas Bradley, bezceļa mašīnas HMMWV un kravas mašīnas, kā arī citas iekārtas. Atbilstoši plāniem, pārējā ASV militārā tehnika Latvijā ieradīsies jūlija sākumā.

Kopš 2014. gada maija NATO operācijas Atlantic Resolve formātā pēc rotācijas principa faktiski nodrošina līdz 30 kara lidmašīnu nepārtrauktu militāro klātbūtni aviobāzēs Igaunijā un Lietuvā. Manevros Baltijas jūrā piedalās NATO kara kuģi, piemēram,  Atlantic Resolve amerikāņu eskadras kuģis Donald Cook tikās ar Su-24M no Krievijas.

Ziņu lente
0