Turcija ir gatava samaksāt par notriekto Krievijas lidmašīnu

© snidely7Turcijas karogs. Foto no arhīva
Turcijas karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas premjers paudis cerību, ka divpusējās attiecības ar Krieviju reiz uzlabosies.

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. Turcijas premjers Binali Jildirims paziņojis par Ankaras gatavību kompensēt Maskavai zaudējumus par notriekto Su-24.

Iepriekš Turcijas prezidents Tajips Erdogans nosūtīja Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam vēstuli, kurā atvainojās par pagājušā gada rudenī notriekto lidmašīnu Su-24. Turku līderis pauda līdzjūtību sakarā ar kara lidmašīnas pilota bojāeju, un uzsvēra, ka Turcija nav vēlējusies bojāt attiecības ar Krieviju, jo Maskava ir stratēģisks Ankaras partneris.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Erdogans atvainojies par notriekto Krievijas bumbvedēju

"Vēstules saturs ir skaidrs. Mēs izteicām savu nožēlu un nepieciešamības gadījumā samaksāsim atlīdzību (par notriekto lidmašīnu – red.). Abas valstis vēlas normalizēt attiecības. Manuprāt, situācija uzlabojas," — teica Jildirims Turcijas telekanāla ēterā.

Vakar Jildirims informēja savā lapā Twitter, ka šonedēļ ieplānota Turcijas prezidenta telefona saruna ar Krievijas valsts vadītāju.

"Šī krīze nepatīk nedz Turcijas, nedz Krievijas tautām. Trešdien vai ceturtdien notiks mūsu republikas vadītāja telefona saruna ar Putinu," — informēja Turcijas premjers.

Savā vēstulē Putinam Erdogans paziņojis, ka Turcija ir gatava darīt visu iespējamo, lai atvieglotu Su-24 bojāgājušā pilota ģimenes sāpes un mazinātu zaudējumus.

Krievijas bumbvedēju Su-24 virs Sīrijas notrieca turku iznīcinātājs F-16. Lidmašīna nokrita Sīrijas teritorijā četru kilometru attālumā no Turcijas robežas. Vladimirs Putins to nosauca par "triecienu mugurā" no teroristu atbalstītāju puses. Krievijas valsts vadītājs ar savu rīkojumu ieviesa ierobežojošus pasākumus attiecībā pret Turciju.

Ziņu lente
0