Erdogans atvainojies par notriekto Krievijas bumbvedēju

© REUTERS / HANDOUTTurcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto no arhīva
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā pusgads pagājis kopš traģiskā incidenta, un Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans atvainojies Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam par bumbvedēju Su-24, ko Turcijas GKS notrieca Sīrijas debesīs.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins saņēmis vēstuli no Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana, kurā tas paudis interesi par iespējām noregulēt situāciju, kas saistīta ar Su-24 pilota bojāeju, pirmdien pavēstīja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Krievijas prezidents Putins saņēmis Turcijas prezidenta Erdogana vēstījumu, kurā Turcijas valsts vadītājs paudis interesi par iespējām noregulēt situāciju, kas saistīta ar Krievijas kara lidmašīnas bojāeju," – pastāstīja Peskovs.

Президент России В.Путин и президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган - Sputnik Latvija
Erdogans vēlas uzlabot attiecības ar Krieviju, bet nezina, ar ko sākt

"Turcijas valsts vadītājs vēstulē izteica dziļāko līdzjūtību bojāgājušā Krievijas pilota ģimenei un teica "Atvainojiet"," – piebilda Peskovs.

Viņš atzīmēja, ka Turcijas prezidents paudis gatavību veikt visu iespējamo, lai atjaunotu draudzīgās attiecības abu valstu starpā.

Erdogans paziņojis, ka Turcija ir gatava darīt visu iespējamo, lai atvieglotu Su-24 bojāgājušā pilota ģimenes sāpes un mazinātu zaudējumus.

Krievijas bumbvedēju Su-24 virs Sīrijas notrieca turku iznīcinātājs F-16. Lidmašīna nokrita Sīrijas teritorijā četru kilometru attālumā no Turcijas robežas. Vladimirs Putins to nosauca par "triecienu mugurā" no teroristu atbalstītāju puses. Krievijas valsts vadītājs ar savu rīkojumu ieviesa ierobežojošus pasākumus attiecībā pret Turciju.

Ziņu lente
0