Krievija pārbaudīs zivrūpniecības uzņēmumus Igaunijā un Latvijā

© Sputnik / Игорь Чуприн / Pāriet pie mediju bankasZivju konservu ražošanas kombināts. Foto no arhīva
Zivju konservu ražošanas kombināts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūnija beigās Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības organizācija Rospotrebnadzor pārbaudīs zivju pārstrādes uzņēmumus Igaunijā un Latvijā, lai izvērtētu 2015. gadā konstatēto pārkāpumu likvidāciju.

RĪGA, 25. jūnijs — Sputnik. No 27. jūnija līdz 1. jūlijam Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības organizācija Rospotrebnadzor veiks pārbaudes Latvijas un Igaunijas zivrūpniecības uzņēmumos, vēsta iestādes publicētā informācija. Inspekcija tiks saskaņota ar Baltijas valstu veterinārās kontroles iestādēm.

"Laikā no 2016. gada 27. jūnija līdz 1. jūlijam pēc darbu saskaņošanas ar Latvijas un Igaunijas veterinārās kontroles kompetentajām iestādēm Rosseļhoznadzor speciālisti veiks inspekciju Latvijas un Igaunijas zivrūpniecības uzņēmumos," – informē iestāde.

Reņģu zveja. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas zivrūpniecībā gaidams kritums

Pārbaužu gaitā tiks izvērtēts valstu atbilstošo iestāžu darbs, novēršot pārkāpumus, ko 2015. gadā konstatēja Rosseļhoznadzor speciālisti.

Latvijas un Igaunijas zivrūpniecības uzņēmumu inspekcijās piedalīsies arī speciālisti no Baltkrievijas un Kazahstānas.

2015. gada jūnijā Krievijas lauksaimniecības produkcijas kontroles organizācija Rosseļhoznadzor aizliedza zivju produkcijas importu no Latvijas un Igaunijas, ņemot vērā to, ka minētā produkcija neatbilst Krievijas veterināri sanitārajām prasībām – zivju produkcijas sastāvā tika konstatētas aizliegtas un kaitīgas vielas.

Ziņu lente
0