Ungāriju neapmierina ES rīcību saistībā ar sankcijām pret Krieviju

© Sputnik / Maksim BlinovМинистерство иностранных дел Российской Федерации
Министерство иностранных дел Российской Федерации - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūnija beigās ES dalībvalstis pieņems lēmumu jautājumā par ierobežojošo pasākumu pagarināšanu attiecībā pret Krieviju.

RĪGA, 22. jūnijs — Sputnik. Ungārijas Ārlietu ministrijas vadītājs paziņoja, ka viņu apbēdina ES viedoklis jautājumā par Krievijas sankcijām. Pēters Sījārto nosauca ES rīcību par antidemokrātisku.

Eiropas Savienība pieņēma individuālās sankcijas 2014. gada 17. martā, pēc referenduma par Krimas atkalpievienošanos Krievijai. Kopš tā laika ierobežojumi tika vairākkārt pagarināti uz pusgadu.

Флаги стран-участниц XX Санкт-Петербургского международного экономического форума - Sputnik Latvija
Izaugsme sankciju laikā: Sanktpēterburgā rezumē Sanktpēterburgas starptautisko ekonomikas forumu

Martā sankcijas tika pagarinātas līdz 2016. gada 15. septembrim. Pašreizējās individuālās sankcijas ietver aktīvu iesaldēšanu un liegumu iebraukt ES teritorijā 149 personām un 37 juridiskām personām. To starpā ir krievu uzņēmēji un amatpersonas, kā arī pašpasludināto Doņeckas un Luganskas Tautas Republiku zemessardzes un valdības pārstāvji.

ES pret Krieviju vērsa arī sektorālus ierobežojošos pasākumus – tā saucamās ekonomiskās sankcijas, kas saglabāsies līdz 2016. gada 31. jūlijam. Sankcijām pakļauta arī Krima – šo pasākumu termiņš izbeidzas 2016. gada 23. jūnijā.

Atbildot uz šiem pasākumiem, Maskava ierobežoja pārtikas produktu importu no valstīm, kas ieviesušas minētās sankcijas. 2015. gada jūnijā Krievija pieņēma lēmumu saglabāt pārtikas produktu embargo līdz 2016. gada 5. augustam.

Ziņu lente
0