Izaugsme sankciju laikā: Sanktpēterburgā rezumē Sanktpēterburgas starptautisko ekonomikas forumu

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasФлаги стран-участниц XX Санкт-Петербургского международного экономического форума
Флаги стран-участниц XX Санкт-Петербургского международного экономического форума - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Triju dienu laikā foruma dalībnieki parakstījuši 332 vienošanās par 1,024 triljoniem rubļiem. Pēc Sanktpēterburgas starptautiskā ekonomikas foruma organizatora Antona Kobjakova teiktā, šie cipari attiecas tikai uz līgumiem, kuru rezultāti neesot komerciālais noslēpums.

RĪGA, 19. jūnijs – Sputnik. Foruma dalībnieku skaits pārsniedzis 12 tūkstoši cilvēku no 130 pasaules valstīm, vēsta Sputnik Igaunija.

Putins par ekonomiku: Krievija ir pārvarējusi lejupslīdi - Sputnik Latvija
Video
Putins par ekonomiku: Krievija ir pārvarējusi lejupslīdi

Kopumā 20. Sanktpēterburgas starptautiskā ekonomikas forumā piedalījās 230 ministri no 21 valsts, 74 Krievijas Federācijas subjektu nodaļu vadītāji, kā arī 1300 uzņēmumi, 880 no tiem pārstāvēja to tiešie vadītāji. Jubilejas forumu apgaismoja 2170 žurnālisti no 39 pasaules valstīm.

Pērn ПМЭФ ietvaros tika parakstīti 205 līgumi par 293,4 miljardiem rubļu, šogad — 332 līgumi par 1,024 triljoniem rubļu. Pasākuma rīkošanai un organizēšanai organizatori iztērējuši ap diviem miljardiem rubļu. Šī summa par 300 miljoniem pārsniegusi pērnā gada izmaksas.

Tilti ar Krieviju

Sanktpēterburgas starptautiskā ekonomikas foruma atklāšanā Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers stāstīja par svarīgumu turpināt sarunu ar Krieviju, to vadītājiem un tautu. Pēc viņa teiktā, tie nav radikāli noskaņojumi, bet elementārs veselais saprāts. Junkers atgādināja, ka uzstājās par atklātu un godīgu dialogu no paša savas politiskās karjeras sākuma.

"Krievija ir gatava sadarboties ar Eiropu, mēs neturam ļaunu prātu"

Par foruma centrālo notikumu kļuva Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzstāšanās. Savā uzrunā Krievijas līderis uzsvēra, ka tikai kopā var attīstīties efektīvi.

Мы практически преодолели спад – Путин о состоянии экономики РФ - Sputnik Latvija
Vladimirs Putins: efektīvi attīstīties var tikai kopā

" Krievija neiesāka šīs nesaskaņas. Mēs neturam ļaunu prātu, un esam gatavi sadarboties ar Eiropas partneriem, tomēr tā nevar būt spēle vienos vārtos," — uzsvēra Putins.

Vladimirs Putins pastāstīja kā Kremlis veidos attiecības ar jauno ASV prezidentu.

"Amerika ir vienīgā dižvalsts, mēs to pieņemam. Pasaulei ir vajadzīga tāda spēcīga valsts kā ASV, bet Krievija nevēlas, lai tai mācītu, kā dzīvot. Maskava arī nevēlas, lai ASV spiediens ietekmētu ES un Krievijas attiecības. Krievija ir gatava sadarboties ar ASV. Mēs neiejaucamies ASV iekšējā politikā, un strādāsim ar jebkuru jaunievēlēto prezidentu," — uzsvēra Krievijas līderis.

Ziņu lente
0