Politologs uzskata, ka ASV Valsts departamenta memorands apdraud pasauli

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja amerikāņi bombardēs Sīrijas armiju, kas cīnās pret teroristiem, bet Krievijas pretgaisa aizsardzības spēki piesegs Sīrijas debesis, miers būs apdraudēts, uzskata politologs Maksims Ševčenko.

RĪGA, 21.  jūnijs — Sputnik. ASV Valsts departaments vērsās pie Baraka Obamas ar prasību sākt uzbrukumus Sīrijas valdības armijai. Dokumentam pagaidām ir iekšējais statuss, tomēr to jau parakstījis 51 resora darbinieks.

Sputnik lūdza pazīstamo žurnālistu un politologu Maksimu Ševčenko komentēt šo situāciju.

Viņš uzsvēra, ka projekts, kura mērķis ir Sīrijas valdības karaspēka bombardēšana, neapšaubāmi ir dīvains.

"Aviācijas uzbrukumi Sīrijas armijai notiek jau sen, — teica Maksims Ševčenko. — To dara Izraēla. Turklāt vienmēr pa aizmugures pozīcijām. Sīrijas karaspēks cīnās ar starptautisko terorismu, bet Izraēla to bombardē. Iespējams, amerikāņi grib apstiprināt to, kas jau pastāv de facto."

Eksperts norādīja: ja amerikāņi uzbruks Sīrijas armijai, visa pasaule balansēs uz kara robežas.

"Skaidrs, ka Krievijas PGA vienības sargā Sīrijas Sīrijas debesis un no gaisa piesegs Sīrijas valdības karaspēku," — ir pārliecināts Maksims Ševčenko.

"Tātad Krievijas S-400 apšaudīs amerikāņu lidmašīnas. Ja tiks pasludināts tāds karš, protams, gaidāma saspīlējuma eskalācija, un visai pasaulei draudēs briesmas," — uzsvēra Ševčenko.

Iznīcinātājs F-18. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV Valsts departaments iesaka uzbrukt Sīrijas valdībai

Ja ziņas par ASV Valsts departamenta darbinieku aicinājumiem bombardēt Sīrijas karaspēkus ir patiesas, tās noteikti radīs satraukumu, piektdien žurnālistiem paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs.

"Ja visos šajos vēstījumos ir kaut kripatiņa patiesības un svarīgi jautājumi amerikāņu Valsts departamentā tiek risināti ar  kolektīvo balsojumu, protams, cilvēki, pie vesela prāta būdami, par to raizēsies. Un pats galvenais jautājums: kurš uzņemsies atbildību par tādiem uzlidojumiem? Valsts departamenta kolektīva vairākums? Vai mēs atkal kļūsim par slavenā Holivudas smaida aculieciniekiem, kā tas bija Afganistānā, Irākā un Lībijā?" — teica ģenerālis.

Pašlaik ASV tikai izdara aviācijas uzbrukumus kaujiniekiem Sīrijā. Iepriekš Pentagons atzina, ka amerikāņu GKS uzbrukuši sabiedroto grupējumam Sīrijā, kas cīnās pret "Islāma valsti". Netālu no Almāras apdzīvotās vietas triecienu saņēma brigāde  Mutasim Brigade. Tā bija pirmā reize, kad ASV virspavēlniecība atzina, ka valsts GKS uzbrukuši sabiedrotajiem un "pašlaik nopietnākā neveiksme sadarbībā ar sunnītu spēkiem Sīrijas ziemeļos."

Ziņu lente
0