Patvēruma meklētāji iepazīst Latvijas pilsētas

© REUTERS / Carlos JassoBēgļi. Foto no arhīva
Bēgļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārvalstu pilsoņi, kuri Latvijā ieradušies Eiropas Savienības pārvietošanās programmas ietvaros, lemj, kur viņi dzīvos pēc latviešu valodas kursu beigām.

RĪGA, 20. jūnijs – Sputnik. Daudzi bēgļi, kas ieradušies Latvijā, jau izvēlējušies pilsētas, kurās viņi apmetīsies, LNT raidījumā "900 sekundes" pastāstīja biedrības "Patvērums "Drošā māja"" valdes priekšsēdētāja Sandra Zalcmane.

Viņa informēja, ka cilvēki, kuri ieradušies saskaņā ar ES programmu, ir apzināti izvēlējušies iespēju apmesties Latvijā, tāpēc viņus interesēja, kurā pilsētā viņiem būs ērti dzīvot. Patvēruma meklētāji ir apmeklējuši Jaunpili, Cēsis un Liepāju un tikušies ar pašvaldību darbiniekiem. Lielākā daļa jauno Latvijas iedzīvotāju strādās par tulkiem.

Bēgļu nometne Maķedonijā - Sputnik Latvija
Maijā Latvijā ieradīsies bēgļi

Pēc intensīviem trīs mēnešus ilgiem latviešu valodas kursiem bēgļiem nāksies turpināt apmācību, uzskata Zalcmane. Tiem, kas nonāks Nodarbinātības valsts aģentūras paspārnē, organizācija varēs sniegt atbalstu arī turpmāk.

ES programmas ietvaros Latvija ir uzņēmusi jau 29 personas.

20. jūnijs ir Vispasaules bēgļu diena. 2000. gada 4. decembrī ANO Ģenerālā asambleja vienbalsīgi pieņēma rezolūciju, kurā atzīmēja, ka 2001. tiks svinēta Konvencijas par bēgļa statusu 50. gadskārta, un Āfrijas vienotības organizācija piekritusi tam, ka starptautiskā Bēgļu diena tiks svinēta vienlaikus ar Āfrikas bēgļu dienu – 20. jūnijā.

Asambleja pieņēma lēmumu, ka 20. jūnijā visā pasaulē tiks atzīmēta Bēgļu diena.

Ziņu lente
0