Latvijas Onkoloģijas centra galvenais ārsts atsācis darbu pēc skandāla

© Kenny HolstonĀrsta darbs. Foto no arhīva
Ārsta darbs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viestura Krūmiņa pacients Guntis Belēvičs zaudēja veselības ministra posteni pēc ārpuskārtas bezmaksas operācijas Onkoloģijas centrā.

RĪGA, 17. jūnijs — Sputnik. Viesturs Krūmiņš, kurš uz laiku tika atstādināts no Latvijas Onkoloģijas centra galvenā ārsta posteņa, no jauna atgriezies darbā, informē aģentūra LETA, atsaucoties uz telekanālu LTV.

Гунтис Белевичс - Sputnik Latvija
Demisija, apejot rindu: Latvijas veselības ministrs zaudējis amatu

Krūmiņš tika atstādināts no pienākumu izpildes sakarā ar "lietu par rindām". Iepriekš mediji informēja, ka nu jau bijušajam veselības ministram Guntim Belēvičam, iespējams, veikta ārpuskārtas operācija Latvijas Onkoloģijas centrā. Šos apgalvojumus Belēvičs nodēvēja par apmelojumiem un solīja cīnīties par taisnību. Viņs atzina, ka patiešām apmeklējis Onkoloģijas centru, taču nevis medicīnisku manipulāciju dēļ, bet gan dienesta pienākumos.

Viesturs Krūmiņš pavēstīja portālam lsm.lv, ka Belēvičs ieradies Onkoloģijas centrā, lai apspriestu dažus jautājumus un "pie viena" griezies pie ārsta ar savām problēmām. Operāciju zālē bijušajam ministram veiktas medicīniskas manipulācijas.

" Protams, viņš vēlējās, lai viņam palīdz. Tā kā apstākļi to atļāva, tad mēs to arī izdarījām," — stāstīja Krūmiņš.

Jautāts par to, kāpēc Belēvičam veiktā procedūra netika oficiāli fiksēta dokumentos, Krūmiņš atbildēja, ka "ministrs tomēr ir prominenta persona, kas parasti "tādās situācijās vairās no popularitātes un vārda paušanas, tad oficiāli dokumentos arī neierakstījām".

Пикет медицинских работников у здания Кабинета министров - Sputnik Latvija
Mediķi piketēja pret rindām un nevienlīdzīgām algām

Guntis Belēvičs, kurš ieņēma veselības ministra posteni no 2014. gada, paziņoja par atkāpšanos no amata, kad gadījums nāca gaismā. Saeima jau ir apstiprinājusi veselības ministra postenim Andu Čakšu, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāju.

Latvijas Ārstu biedrība lūdza atjaunot amatā Viesturu Krūmiņu, atzīmējot, ka viņš ir labs ārsts un viņam nevajadzētu šoreiz būt vienīgajam vainīgajam.

Savukārt premjerministrs Māris Kučinskis atzina, ka gadījumā ar Belēviču nevajadzētu sodīt mediķus. Veselības aprūpes jomā strādajošajiem vajadzētu gūt mācību, norādīja premjers, taču Latvija nav tik bagāta, lai mētātos ar speciālistiem un neizmantotu viņu zināšanas.

Valdības vadītājs paskaidroja, ka nevajadzētu atņemt iespēju arī turpmāk glābt cilvēkus Onkoloģijas centra galveno ārstu, kurš ārpus kartas izdarījis operāciju Belēvičam.

Ziņu lente
0