Mediķi piketēja pret rindām un nevienlīdzīgām algām

© Sputnik / Sergey MelkonovПикет медицинских работников у здания Кабинета министров
Пикет медицинских работников у здания Кабинета министров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pie Ministru kabineta notika Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas pikets. Protesta akcijā piedalījās aptuveni 100 cilvēki. Viņi pauda neapmierinātību ar rindām un algām, kā arī pieprasīja "tūlītēju rīcību" no valdības puses.

RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Vakar ģimenes ārsti un pedagogi sarīkoja piketu pie Latvijas Ministru kabineta ēkas un pieprasīja finansējuma palielināšanu veselības aprūpes un kultūras jomās.

Ārsts darbā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Premjerministrs: pēc diviem gadiem ieviesīsim obligāto medicīnisko apdrošināšanu

Protesta dalībnieki neizslēdza arī to, ka pieprasīs veselības ministra Gunta Belēviča demisiju, ja ārstu prasības netiks izpildītas. Šo informāciju aģentūrai LETA sniedza asociācijas vadītāja Sarmīte Veide.

Viņa paskaidroja, ka ministra demisijas prasība netiks izvirzīta tūlīt pēc akcijas, jo asociācijai visvairāk rūp samilzušo problēmu risinājums. Asociācijas pārstāvji jau ir tikušies ar ministru, valdības vadītāju Māri Kučinski un prezidenta Raimonda Vējoņa padomniekiem, taču no viņiem dzirdējuši tikai solījumus.

Viņa pauda cerību, ka ģimenes ārsti tiks sadzirdēti, un uzsvēra, ka piketā ģimenes ārsti iestājas par pacientiem… "Situācija ir katastrofiska," – norādīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Sarmīte Veide.

"Veselības ministrs Guntis Belēvičs ir paveicis labas lietas, bet ir lietas, kas netiek risinātas," — atgādināja asociācijas vadītāja.

Ģimenes ārsti skaidro, ka rindas izmeklējumiem un speciālistu konsultācijām ir izaugušas un lielā mērā traucē savlaicīgai diagnosticēšanai un ārstēšanai.

Premjerministrs Māris Kučinskis - Sputnik Latvija
Kučinskis brīdina mediķus neuzsākt bezjēdzīgus protestus
Mediķi ierosina atkal iekļaut valdības darbības plānā punktu, kas paredz veselības aprūpes finansējuma palielināšanu līdz 4,3% valsts iekšprodukta līdz 2018. gadam. Šogad veselības aprūpei paredzētie līdzekļi sastāda tikai 3% IKP – divreiz mazāk nekā vidēji citās Eiropas Savienības valstīs.

Piketā pie valdības ēkas piedalījās arī vairāk nekā 40 cilvēki no Latvijas Kultūras darbinieku arodbiedrību federācijas un mūzikas skolu audzēkņi. Viņi tīšām "čīgāja" ar mūzikas instrumentiem.

Arodbiedrību federācijas vadītājs Aldis Misēvičs paziņoja, ka pagājšnedēļ nozares pārstāvji divas reizes tikušies ar izglītības ministru Kārli Šadurski un viņš solījis: algas pedagogiem tikšot aprēķinātas pēc jaunas shēmas.

Ārsti jau organizēja protesta akciju Rīgas centrā 1. maijā. Tolaik tajā piedalījās aptuveni 3 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0