Trim krievu līdzjutējiem Francijā piespriesta brīvības atņemšana

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasFutbola līdzjutēju sarīkotās nekārtības Marseļā
Futbola līdzjutēju sarīkotās nekārtības Marseļā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievu futbola fani tika arestēti pēc kautiņa ar angļiem Eiropas futbola čempionāta laikā. Tiesa Francijā viņiem piespriedusi brīvības atņemšanu uz laiku no 1 līdz 2 gadiem.

RĪGA, 17. jūnijs – Sputnik. Tiesa Francijā trim Krievijas pilsoņiem piespriedusi brīvības atņemšanu par piedalīšanos nekārtībās Marseļā pirms Anglijas un Krievijas komandu tikšanās "Euro 2016" ietvaros, informē France Press.

Maskavas kluba "Lokomotīve" direktors darbā ar līdzjutējiem Aleksejs Jerunovs ir notiesāts uz 2 gadiem, Tulas "Arsenāla" fanu kluba izpilddirektors Sergejs Gorbačovs – uz 18 mēnešiem, savukārt Maskavas kluba "Dinamo" fanu kluba vadītājs Nikolajs Morozovs – uz 12 mēnešiem. Jerunovs un Gorbačovs ir Krievijas Līdzjutēju apvienības centrālās padomes locekļi.

Полиция остановила автобус с российскими фанатами во Франции. Съемка очевидца - Sputnik Latvija
Francijas policija apturēja autobusu ar futbola faniem no Krievijas. Aculiecinieka video

Pirms kautiņa Krievijas izlase izcīnīja neizšķirtu rezultātu mačā ar Anglijas izlasi. Rezultāts 1:1 tika iegūts Eiropas čempionāta grupu posma pirmās tikšanās laikā. Pēc mača stadiona tribīnēs sākās nekārtības angļu un krievu fanu vidū. Vēlāk sadursmes pārvietojās uz Marseļas ielām. Vietējie mediji informē, ka kautiņos cietuši 35 cilvēki, četri no viņiem nogādāti slimnīcās smagā stāvoklī. Žurnālisti vēsta, ka nekārtībās cietuši arī trīs policisti.

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sodīja Krievijas Futbola savienību – tika piespriests sods 150 tūkstošu eiro apmērā un nosacīta izlases diskvalifikācija – pēc nākamā incidenta izlasei nāksies pamest čempionātu.

Pirms Krievijas izlases tikšanās ar Slovākiju krievu līdzjutēju grupa, kas devās uz Lilli, tika apturēta pilsētas apkaimē. Francijas speciālo uzdevumu vienība bloķēja autobusu ar faniem un pārmeklēja līdzjutējus. Kārtības sargi skaidroja, ka viņiem ir jāpārbauda Krievijas pilsoņu dokumenti un jānoskaidro viņu personības.

Ziņu lente
0