UEFA brīdināja par Krievijas un Anglijas izlašu iespējamo izslēgšanu no "Euro 2016"

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasFutbola līdzjutēju sarīkotās nekārtības Marseļā. Foto no arhīva
Futbola līdzjutēju sarīkotās nekārtības Marseļā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
UEFA nāca klajā ar brīdinājumu, ka Krievijas un Anglijas izlases var tikt izslēgtas no Eiropas čempionāta 2016, ja valstu futbola fani atkal sarīkos masu nekārtības.

RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. Eiropas futbola federāciju savienība (UEFA) nāca klajā ar brīdinājumu – Krievijas un Anglijas izlases tiks izslēgtas no EURO-2016, ja abu valstu futbola fani atkal organizēs masveida nekārtības, vēsta R-Sport atsaucoties uz asociācijas mājaslapā publicēto informāciju.

Savienības izpildkomiteja brīdinājusi abu valstu futbola asociācijas. UEFA var pieņemt lēmumu par atstādināšanu, neskatoties uz jebkuriem citiem lēmumiem, ko pieņems neatkarīgās disciplinārās iestādes sakarā ar incidentiem stadiona iekšienē, teikts oficiālajā paziņojumā.

Futbola fani no Anglijas un Krievijas sakāvušies Marseļā - Sputnik Latvija
Video
Futbola fani no Anglijas un Krievijas sakāvušies Marseļā

UEFA aicināja Anglijas futbola asociāciju un Krievijas futbola savienību vērsties pie līdzjutējiem un saukt viņus pie kārtības. Savienības izpildkomiteja atbalstīja arī pasākumus, ko Francijas varas iestādes veic drošības garantēšanai turnīra laikā.

Sestdien Marseļā B grupas pirmās kārtas spēle starp Krievijas un Anglijas komandām noslēdzās ar rezultātu 1:1. Pēc spēles daži Krievijas līdzjutēji iebruka britu sektorā, lai norautu karogus. Tur sākās krievu un britu līdzjutēju sadursmes.

Rezultātā UEFA ierosināja disciplinārlietu tikai attiecībā uz KFS. Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko nosauca šo lēmumu par pareizu, un apsolīja noskaidrot un sodīt Krievijas līdzjutējus par stadionā izraisītajām nekārtībām.

Pēdējās dienās Marseļas Vecajā ostā sākušās sadursmes starp angļu un krievu komandu līdzjutējiem, vietējiem iedzīvotājiem un policiju. Lai izklīdinātu nekārtību rīkotājus, policija vairākkārt pielietoja asaru gāzi un ūdens šļūtenes. Sadursmju rezultātā mača dienā vairāk nekā 30 cilvēki bija ievainoti, dažu cietušo stāvoklis ir kritisks.

Ziņu lente
0