Ukraina pievienosies NATO valstu preču un pakalpojumu iepirkumu sistēmai

© AP Photo / Georgy AbdaladzeВоеннослужащие на фоне эмблемы NATO
Военнослужащие на фоне эмблемы NATO - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar Briselē tika parakstīta vienošanās starp Ukrainas Aizsardzības ministriju un NATO Atbalsta un sagādes aģentūru jautājumā par attiecību izveidi ar mērķi sniegt atbalstu Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

RĪGA, 14. jūnijs — Sputnik. NATO aģentūras parakstītā vienošanās ļaus Kijevai pievienoties alianses valstu preču un pakalpojumu iepirkumu sistēmai un nepieciešamības gadījumā iegādāties preces un pakalpojumus, kas nepieciešami Ukrainas armijai, šodien pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Brīvprātīgo padomes pārstāvis Andrejs Zagorodņuks.

Секретарь Совета национальной безопасности и обороны Украины Андрей Парубий - Sputnik Latvija
Kijeva cer uz NATO letālo ieroču piegādēm

Vakar Briselē tika parakstīta vienošanās starp Ukrainas Aizsardzības ministriju un NATO Atbalsta un sagādes aģentūru jautājumā par attiecību izveidi iepirkumu sfērā ar mērķi sniegt atbalstu Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

"Tas nozīmē, ka esam pieslēgušies NATO valstu preču un pakalpojumu iepirkumu sistēmai un nepieciešamības gadījumā varēsim ar šīs aģentūras starpniecību iepirkt preces un pakalpojumus Ukrainas armijai. Tas dos iespēju arī salīdzināt cenas, kas nāks par labu pat iekšējiem iepirkumiem," rakstīja savā lappusē Facebook.

Viņš paskaidroja, ka nākamā vienošanās, ko varētu parakstīt puses, dos iespēju Kijevai piekļūt visām piegadātāju datu bāzēm un ļaus visiem Ukrainas ražotājiem piedalīties NATO valstu armijas apgādē, pateicoties iekšējai iepirkumu sistēmai.

Заседание Верховной Рады Украины - Sputnik Latvija
Kijeva piedāvā NATO veidot fondu pretestībai informācijas karā

Ukrainas Augstākā Rada 2014. gada decembrī izdarīja grozījumus divos likumos, kas ļāva tai atteikties no valsts ārpusbloka statusa. Jaunā militārā doktrīna paredz atsākt kursu uz NATO: līdz 2020. gadam Ukrainai ir jāpanāk tās bruņoto spēku atbilstība NATO dalībvalstu bruņotajiem spēkiem. 2015. gada decembra vidū prezidenta Petro Porošenko vizītes laikā Briselē tika parakstīta Ukrainas un NATO "ceļa karte" aizsardzības un tehniskās sadarbības jomā.

Bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens iepriekš paziņojis, ka Ukrainai ir jāsasniedz virkne kritēriju, lai iestātos aliansē, un to īstenošana aizņems ilgu laiku. Tomēr eksperti uzskata, ka Ukraina nevarēs pretendēt uz iestāšanos NATO tuvāko 20 gadu laikā.

Ziņu lente
0