Kijeva piedāvā NATO veidot fondu pretestībai informācijas karā

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasЗаседание Верховной Рады Украины
Заседание Верховной Рады Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Ministru kabinets nolēmis atsākt pilsoņu informēšanu par NATO darbību.

RĪGA, 14. jūnijs — Sputnik. Kijeva piedāvāja NATO izveidot trasta fondu, kura mērķis būtu pretestība informācijas karā, paziņoja Ukrainas Augstākās Radas vadītājs Andrejs Parubijs, vēsta RIA Novosti.

"Ukraina piedāvāja NATO izveidot trasta fondu mūsu valsts potenciāla attīstībai stratēģisko komunikāciju jomā, lai pretotos vērienīgajam informācijas karam," — teica otrdien Parubijs Ukrainas un NATO parlamentu padomes sēdē Kijevā.

Vicepremjers Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas jautājumos Ivanna Klimpuša-Cincadze informēja, ka Ministru kabinets nolēmis atsākt Ukrainas pilsoņu informēšanu par NATO darbību.

Сторонники украинского радикального движения Правый сектор - Sputnik Latvija
"Labējais sektors" uzbrūk Maskavas patriarhāta baznīcām Ukrainā

"Mēs plānojam atsākt valsts pilsoņu informēšanas programmu par to, kas ir NATO," — teica Klimpuša-Cincadze. Viņa paredz, ka tuvākajās dienās tiks pilnībā atsākta Ukrainas eiroatlantiskās integrācijas koordinācijas komisijas darbība. Šī komisija risina Ukrainas eiroatlantiskās integrācijas koordinācijas jautājumus.

Ukrainas Augstākā Rada 2014. gada decembrī izdarīja grozījumus divos likumos, kas ļāva tai atteikties no valsts ārpusbloka statusa. Jaunā militārā doktrīna paredz atsākt kursu uz NATO: līdz 2020. gadam Ukrainai ir jāpanāk tās bruņoto spēku atbilstība NATO dalībvalstu bruņotajiem spēkiem. 2015. gada decembra vidū prezidenta Petro Porošenko vizītes laikā Briselē tika parakstīta Ukrainas un NATO "ceļa karte" aizsardzības un tehniskās sadarbības jomā.

Bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens iepriekš paziņojis, ka Ukrainai ir jāsasniedz virkne kritēriju, lai iestātos aliansē, un to īstenošana aizņems ilgu laiku. Tomēr eksperti uzskata, ka Ukraina nevarēs pretendēt uz iestāšanos NATO tuvāko 20 gadu laikā.

Ziņu lente
0