"Labējais sektors" uzbrūk Maskavas patriarhāta baznīcām Ukrainā

© AFP 2023 / Sergei SupinskyСторонники украинского радикального движения "Правый сектор"
Сторонники украинского радикального движения Правый сектор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piektdien 50 kaujinieki ar maskām uz sejas sagrāba svētā Jāņa baznīcu Kolosovaja ciemā Ternopoles apgabalā.

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Radikālie "Labējā sektora" pārstāvji kopā ar Kijevas patriarhāta darbiniekiem uzbrukuši vairākām baznīcām, kas pieder Ukrainas pareizticīgo baznīcas Maskavas patriarhātam, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Maskavas patriarhāta mājas lapā publicēto informāciju.

Piektdien aptuveni 50 kaujinieki ar maskām uz sejas ar spēku sagrāba svētā Jāņa  baznīcu Kolosovaja ciemā Ternopoles apgabalā. Radikāļi ielenca baznīcu un neļāva vietējiem draudzes locekļiem tai tuvoties. Viņiem pievienojās citi Kijevas patriarhāta piekritēji. Šķeltnieki paziņoja, ka baznīca piederot viņiem, un ar kliedzieniem "Nāvi ienaidniekiem!" izgrieza atslēgu un ielauzās baznīcā.

Eiropas Parlamenta deputāts no Čehijas Republikas Jirži Maštalka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
EP deputāts no Čehijas atbalsta sankcijas pret Ukrainu

Jāpiebilst, ja jūlija sākumā Ļvovas tiesa atņēma Ukrainas pareizticīgo baznīcai īpašumtiesības uz minēto baznīcu.

Dienu agrāk radikāļi centās traucēt krustagājienam pie Tā Kunga Augšāmcelšanās baznīcas Čerņigovas apgabalā. Aculiecinieki vēstīja, ka karavīru formās tērpti cilvēki ar uzšuvēm "Aidar", "Azov" un "Pravij sektor" apmētājuši ticīgos petardēm un mēģinājuši ieiet baznīcā, taču saskārušies ar baznīcēnu pretsparu.

Kijevas patriarhāts ir reliģiska organizācija, ko neatzīst neviena kanoniskā pareizticīgo baznīca. Tai ir ietekme ticīgo vidū galvenokārt Ukrainas rietumu rajonos – Galicijā un Voliņā, kā arī Kijevas un Čerkasskas apgabalos. Kijevas patriarhāts nav kļuvis par dominējošo konfesiju nevienā Ukrainas apgabalā.

Ziņu lente
0