ISIS piekritējs nogalinājis policijas virsnieku un sagrābis viņa ģimeni Francijā

© Pablo Ibañez / Le PoliceПолиция Франции
Полиция Франции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzbrukuma laikā ļaundaris kliedza "Allah akhbar" un sarunās ar policiju paziņojis, ka atbalsta "Islāma valsti".

RĪGA, 14. jūnijs — Sputnik. Parīzes apkārtnē pirmdienas naktī noziedznieks nodūris policistu un saņēmis ķīlniekos viņa ģimenes locekļus. Uzbrukuma laikā viņš pavēstīja par savu piederību teroristiskajam grupējumam "islāma valsts".

Cilvēki sēro par bojāgājušajiem apšaudē naktsklubā Orlando - Sputnik Latvija
Atrasta saikne starp strēlnieku no Orlando un radikāli noskaņotu imamu

Aģentūra RIA Novosti vēsta, atsaucoties uz aģentūru France Press, ka pārrunu laikā ar policiju noziedznieks atzinies, ka viņš ir kāda ISIS grupējuma dalībnieks. Aculiecinieki informēja, ka dzirdējuši, kā viņš uzbrukuma laikā kliedzis "Allah akhbar".

Monitoringa grupa SITE (ASV), kas izseko teroristisko grupējumu aktivitāti internetā, informēja, ka "ISIS kaujinieks nogalinājis Lemjuro pilsētas policijas priekšnieka vietnieku un viņa sievu." Monitoringa grupa atsaucās uz ziņu aģentūru Amaq, kas saistīta ar islāmistiem.

Iepriekš kļuva zināms, ka netālu no Parīzes vīrietis ar nazi vairākkārt sadūris savu kaimiņu —  policistu. Pēc tam viņš sagrābis par ķīlniekiem nogalinātā sievu un bērnus. Policista sievas līķis tika atrasts traģēdijas vietā. Trīs gadus vecs zēns palicis dzīvs.

Kadri no apšaudes vietas Orlando - Sputnik Latvija
Turku avīze nosaukusi par "izvirtuļiem" apšaudes upurus Orlando

Policijas īpašā vienība triecienā ieņēma māju, kurā bija aizbarikādējies noziedznieks. Uzbrucējs tika likvidēts.

Francijas prezidents Fransuā Olands otrdien organizē sanāksmi Elizejas pilī, lai apspriestu visus traģēdijas apstākļus.

Francijā pašlaik norisinās Eiropas futbola čempionāts. Pirms "EURO 2016" sākuma tiesībsargājošās institūcijas informēja, ka  publiskās vietās, piemērām, stadionos tiks pastiprināti drošības pasākumi. Pērnā gada novembrī Francijas galvaspilsēta pārdzīvoja virkni teroristu uzbrukumu. Par kaujinieku mērķi tolaik kļuva Parīzes stadions "Stade de Frans".

Ziņu lente
0