Šrēders neiesaka Vācijai aktivizēties Baltijas jūrā

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasVācijas bijušais kanclers Gerhards Šrēders. Foto no arhīva
Vācijas bijušais kanclers Gerhards Šrēders. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Fašistiskās Vācijas uzbrukuma Padomju Savienībai gadadienas priekšvakarā nebūtu pareizi aktīvi piedalīties NATO alianses austrumu flanga nostiprināšanas pasākumos, norādīja Angelas Merkeles priekšgājējs.

RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. Vācijas bijušais kanclers Gerhards Šrēders kritizēja Vācijas plānus NATO sastāvā palielināt militārā kontingenta skaitu Baltijas valstīs, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz vācu izdevumu Bild.

Saskaņā ar Bild rīcībā esošajiem datiem, Vācijas Tirdzniecības palātas pasākumā Austrijā Šrēders informējis, ka no Vācijas puses tā būtu nopietna kļūda – uzņemties uzdevumus, kas saistīti ar NATO austrumu flanga pastiprināšanu Vācijas uzbrukuma PSRS gadadienas priekšvakarā.

Bijušais Vācijas kanclers atzīmēja, ka, pēc viņa domām, pret Krieviju vērsto sankciju saglabāšana ir nepareiza pieeja un Krievija ir svarīga Eiropai tāpat kā Turcija.

"Gan Turcija, gan Krievija ir nepieciešamas Eiropai no drošības politikas viedokļa," – savas domas izteica Šrēders.

Истребитель F-22 ВВС США - Sputnik Latvija
NATO rīcību pie Krievijas robežām politologs salīdzina ar nacistiskās Vācijas pasākumiem

Gaidāmajā NATO samitā alianses dalībvalstis plāno pieņemt lēmumu par ievērojamu militārās klātbūtnes paplašinašanu Baltijas reģionā un Austrumeiropā. Piemēram, tiek izvērtēta iespēja izvietot pa vienam starptautiskajam bataljonam katrā Baltijas valstī. Galīgais lēmums par to skaitlisko sastāvu un dislokācijas vietām tiks pieņemts Varšavā 8.-9. jūlijā. Austrumu flanga nostiprināšanu NATO aizbildina ar agresiju no Krievijas puses.

Krievijas valdība uzsver, ka spriedzes eskalācija tai nav vajadzīga, taču valsts ir gatava adekvāti atbildēt uz rietumvalstu pasākumiem. Krievijas Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu informēja, ka līdz gada beigām Rietumu kara apgabalā tiks izveidotas divas jaunas divīzijas.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka Krievija atbildēs uz visiem faktoriem, kas apdraud valsts nacionālo drošību, taču cer, ka NATO darbībās pārsvaru gūs veselais saprāts.

Ziņu lente
0