Eiropas Čempionātā Francijā par teroraktiem brīdinās viedtālrunis

© Sputnik / Ирина Калашникова / Pāriet pie mediju bankasПодготовка к чемпионату Европы по футболу в Париже
Подготовка к чемпионату Европы по футболу в Париже - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brīdinājumi tiks saņemti 15 minūšu laikā pēc negadījuma, kad valdība apstiprinās draudu patiesumu.

RĪGA, 8. jūnijs —Sputnik. Francijā drīz gaidāms Eiropas čempionāts futbolā, tāpēc valdība trešdien plāno laist klajā mobilo lietojumprogrammu, kas sūtīs paziņojumus par iespējamiem teroraktiem, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Frans Press.

Президент Франции Франсуа Олланд - Sputnik Latvija
Olands: teroraktu iespēja Euro-2016 laikā saglabājas

Iekšlietu ministrija izstrādājusi bezmaksas programmu, kas būs pieejama angļu un franču valodās un sūtīs lietotājiem brīdinājumus iespējamo teroristu uzbrukumu gadījumā. Reģistrējoties lietotājiem būs jādod atļauja noteikt iekārtas īpašnieka atrašanās vietu, lai saņemtu paziņojumus par netālu notikušajiem incidentiem.

Kā norāda aģentūra, brīdinājumi tiks saņemti 15 minūšu laikā pēc negadījuma – kad valdība apstiprinās draudu patiesumu. Turklāt lietotāji varēs pārbaudīt informāciju par astoņām tuvējām zonām, tātad viņu rīcībā būs pietiekamas ziņas par notiekošo.

Прогулка на пляже - Sputnik Latvija
Iespējami terorakti Eiropas pludmalēs

Lietojumprogrammā tiks iekļauti ieteikumi par to, kā nodrošināties dažādās ārkārtas situācijās.

Valdība cer, ka programma ļaus lietotājiem vai "sūtņiem", kā tie tiek dēvēti programmā, izplatīt patiesu informāciju par situāciju drošības jomā. IeM vadītājs Bernārs Kazenēvs uzskata, ka šie pasākumi palīdzēs novērst karsto līniju pārslodzi čempionāta norises laikā.

Eiropas futbola čempionāts norisināsies Francijas pilsētu 10 stadionos no 10. jūnija līdz 10. jūlijam. Turnīra drošības tēma ir viena no galvenajām, īpaši ņemot vērā terora aktus Parīzē 2015. gada novembrī, kā arī ziņojumus par slaktiņu draudiem citās Francijas pilsētās pirms čempionāta.

Ziņu lente
0