Mācību lidojuma laikā Maskavas apkārtnē avarējis iznīcinātājs

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasНа месте крушения истребителя Су-27 в Подмосковье
На месте крушения истребителя Су-27 в Подмосковье - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pilota mirstīgās atliekas atrastas netālu no lidmašīnas atlūzām.

RĪGA, 9. jūnijs – Sputnik. Militārā lidmašīna avarējusi Maskavas apkārtnē, pilots gājis bojā. Krievijas Aizsardzības ministrija apliecinājusi Su —27 katastrofu un pilota nāvi Maskavas apgabalā.

Sākotnēji tika ziņots par lidmašīnas MiG —29 katastrofu.

"Iznīcinātājs avarējis laukā pie Muranovo ciema Maskavas apgabala Puškina rajonā. Ekipāžas liktenis pagaidām nav zināms. Starp civiliedzīvotājiem cietušo neesot, — informēja RIA Novosti neatliekamās palīdzības dienestos.

Vēlāk blakus avarējošai lidmašīnai tika atrastas pilota mirstīgās atliekas.

Iznicinātāja kritiena zonā nav dzīvojamo māju. Pēc sākotnējās versijas, incidents noticis mācību lidojuma laikā.

Pēc kāda laika parādījās informācija, ka avarējis SU-27iznīcinātājs. Pēc mediju datiem, tā bija pilotāžas grupas "Russkije vitjazi" lidmašīna.

© Sputnik / Андрей Чаплыгин / Pāriet pie mediju bankasIznīcinātāja Su-27 avārijas vietā Maskavas apkārtnē
На месте крушения истребителя Су-27 в Подмосковье - Sputnik Latvija
Iznīcinātāja Su-27 avārijas vietā Maskavas apkārtnē

Pēc mediju rīcībā esošās informācijas, grupas "Russkije vitjazi" piloti piedalījās pieminekļa aviatoriem atklāšanā Puškina rajonā, netālu no vietas, kur notikusi avārija.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka Maskavas apkārtnē avarējusi lidmašīna ir KF GS iznīcinātājs Su —27. Tā izpildīja bez munīcijas lidojumu. Kas izraisīja avāriju, pagaidām nav zināms, Aizsardzības institūcijas komisija darbojas avārijas vietā.

Krievijas Gaisa spēki izmanto Su —27 lidmašīnas kopš 1980. gada. Pašlaik piloti ekspluatē ceturtās paaudzes lidmašīnas.

Lidmašīna nokritusi ciema Artjomovo rajonā apmēram puskilometru attālumā no dzīvojamām mājām. Šobrīd avārijas vietā darbojas ugunsdzēsēju vienība. Tika atrastas abas Su —27 "melnās kastes". Pēc provizoriskiem datiem, tās atrodas apmierinošā stāvoklī.

Spēka struktūru avots norādīja, ka par galveno versiju, tiek izskatīts lidmašīnas tehnisks bojājums, pirmkārt —dzinēju atteice. Otrā versija ir pilota kļūda.

Lidmašīnu vadīja majors Sergejs Jerjomenko, 1. klases militārais lidotājs, grupas "Russkije Vitjazi" dalībnieks. Kopš 2003. gada kopumā viņš nolidojis 900 stundas ar lidmašīnām Su-27, L —39, MiG-29, Jak —52.

Ziņu lente
0