Romas tiesa pieņems lēmumu par aizturētā Krievijas pilsoņa izdošanu Portugālei

© Yuri SamoilovШифрование
Шифрование - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pilsonis tiek turēts aizdomās spiegošanā. Viņš tika aizturēts Itālijas galvaspilsētā kopā ar portugāļu izlūku.

RĪGA, 9. jūnijs —Sputnik. Sagaidāms, ka Romas apelācijas tiesa ceturtdien pieņems lēmumu par Krievijas pilsoņa izdošanu Portugālei, viņš tika aizturēts Itālijas galvaspilsētā kopā ar portugāļu izlūku, vēsta RIA Novosti.

Pēc Itālijas informācijas aģentūras Ansa rīcībā esošas informācijas, Krievijas izlūka vārds ir Sergejs Nikolajevičs Pozdņakovs. Viņš tika apcietināts Romā maija beigās kopā ar Portugāles izlūkdienestu darbinieku, bijušo antiteroristiskā dienesta vadītāju Frederiko Karvaļau Žilu, kurš tiek turēts aizdomās par slepenu ES un NATO dokumentu nodošanu Krievijas izlūkdienesta pārstāvim. Operācija tika veikta pēc Lisabonas pieprasījuma.

Kims Dongs Čuls - Sputnik Latvija
Ziemeļkorejā par spiegošanu notiesāts ASV pilsonis

Krievijas pilsoņa lieta, kas pēc aresta tika ievietots cietumā Regina Coeli, atrodas izskatīšanā Romas Apelāciju tiesas IV. nodaļā.

Šonedēļ saskaņā ar tiesas lēmumu no Romas uz Portugāli tika ekstradēts Frederiko Karvaļau Žils.

Iepriekš Krievijas vēstniecības Lisabonā preses atašejs Jevgēņijs Skobkarevs paziņojis RIA Novosti, ka oficiālās Portugāles varas iestādes nebija informējušas Krievijas vēstniecību par Romā apcietinātā Krievijas pilsoņa personību, kā arī par Krievijas pilsoņa aizturēšanas faktu, uzsverot, ka visa informācija par viņa vārdu un pilsonību nāk vienīgi no medijiem.

Ziņu lente
0