Olands: teroraktu iespēja Euro-2016 laikā saglabājas

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Франции Франсуа Олланд
Президент Франции Франсуа Олланд - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Teroraktu draudi saglabāsies vēl ilgi, paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands pirms Eiropas futbola čempionāta sākuma. Turnīra laikā par drošību rūpēsies 90 tūkstoši policistu un apsargu.

RĪGA, 7. jūnijs – Sputnik. Francijas prezidents Fransuā Olands atzina, ka ekstrēmistu uzbrukuma draudi saglabāsies arī 2016. gada futbola čempionāta laikā.

Прогулка на пляже - Sputnik Latvija
Iespējami terorakti Eiropas pludmalēs

Radio France Inter tiešajā ēterā Olands paziņoja, ka "šie draudi saglabāsies vēl ilgi, tāpēc ir jāpārliecinās par to, ka pasākums noritēs veiksmīgi."

Francijas prezidents paziņoja, ka turnīra laikā par drošību gādās 90 tūkstoši drošības dienestu darbinieku un tiks veikti arī citi nepieciešamie pasākumi. Olands aicināja ar izpratni izturēties pret līdzjutēju pārbaudēm pie stadionu ieejām.

Eiropas futbola čempionāts norisināsies Francijā no 10. jūnija līdz 10. jūlijam. Turnīra drošības tēma ir viena no galvenajām, īpaši pēc 2015. gada novembra slaktiņiem Parīzē, kā arī pēc ziņojumiem par ekstrēmistu uzbrukumu draudiem citās Francijas pilsētās pirms Eiro spēlēm.

Maija beigās mediji ziņoja, ka radikāļi plāno uzbrukt Krievijas un Anglijas izlašu faniem spēlē, kas notiks Marseļā 11. jūnijā. Turklāt žurnālisti atsaucās uz informāciju, kas tika atrastā Parīzes slaktiņu organizatora Salaha Abdeslāma klēpjdatorā.

Усиление мер безопасности в Брюсселе - Sputnik Latvija
Eksperts: pēc teroraktiem ES var saplosīt iekšējās pretrunas

Francijas policijas darbinieki vēlāk paziņoja, ka nav saņēmuši informāciju par to, ka tiktu gatavoti terorakti konkrētiem Euro —2016 mačiem.

"Neviens sporta pasākums līdz šim nav tā aizsargāts. Veikti ārkārtas piesardzības pasākumi, taču nevaru teikt, ka nekāda riska nav," — informēja Francijas sporta ministrs Patriks Kanērs.

Viņš atgādināja, ka čempionāta norises laikā par sporta pasākumu drošību rūpēsies 77 tūkstoši policistu un 13 tūkstoši privāto apsardzes aģentūru darbinieku.

Desmitiem apsargu iekļauti apdraudējuma datu bāzē

Разбитые окна в аэропорту в Брюсселе после взрывов - Sputnik Latvija
Terorisma aktu sērija Briselē: sprādzienos lidostā un metro gājuši bojā 34 cilvēki
Par spīti valdības apgalvojumiem, ka Francijas futbola čempionāta laikā tiks veikti nebijuši drošības pasākumi, medijos parādījās informācija par tiesībsargājošo iestāžu kļūdām. Izdevums Le Point informēja, ka starp privāto apsardzes uzņēmumu darbiniekiem, kuri apsargās EURO-2016 aizsardzības pasākumus, konstatēti vairāk nekā 80 cilvēki, kas potenciāli var radīt risku.

Le Point, atsaucoties uz Galvenās iekšējās drošības pārvaldes ekspertīzi, ziņo, ka pretizlūkošanas dienests pirms čempionāta pārbaudījis 3500 apsargus, ko varētu iesaistīt darbā, piemēram, "fanu zonās".

Starp tiem konstatētas 82 personas, kas iekļautās speciālā bāzē personām, kas potenciāli var apdraudēt valsts drošību vai izdarīt teroraktu. Līdzīgā bāzē tiek iekļautas personas, kas varētu būt saistītas ar dažādām ekstrēmiskām organizācijām.

Ziņu lente
0