Politika

Par komentāru internetā draud cietumsods

© Foto : pixabay/StartupStockPhotosРабота за компьютером
Работа за компьютером - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cilvēkam, kurš 2015. gada septembrī komentārā rakstam par musulmaņiem Latvijā izmantoja rupjus un necenzētus izteikumus, draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

RĪGA, 7. jūnijs – Sputnik. Rīgas rajona tiesa 18. oktobrī izskatīs krimināllietu apsūdzībā par reliģiskā naida un nesaticības izraisīšanu internetā, vēsta aģentūra LETA.

Максим Коптелов - Sputnik Latvija
Maksims Koptelovs: joks, nevis aicinājums gāzt varu

Apsūdzētais 2015. gada septembrī komentēja internetā publicētu rakstu "Latviete — musulmane atklāti pastāsta par attieksmi pret islāmticīgajiem Latvijā". Komentārā tika izmantoti necenzēti vārdi – tā autors vērsās gan pret raksta autori Līgu Legzdiņu, gan arī pret visiem musulmaņiem kopumā.

Prokuratūra norāda, ka publicētais komentārs sava satura un formas ziņā neatbilst Satversmei, kā arī Eiropas cilvēku tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijā un ANO Starptautiskajā paktā par pilsoņu un politiskajām tiesībām noteiktajām pilsoņu tiesībām uz savu uzskatu izpausmes brīvību.

Ключи на клавиатуре - Sputnik Latvija
Drošības policija ierosinājusi jaunu lietu par petīciju internetā

Apsūdzētajam draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīgs cietumsods, piespiedu darbs vai naudas sods.

Pēc Krimināllikuma grozījumu pieņēmšanas deputāti, kuri tiem nepiekrita, brīdināja, ka, iespējams, nebūs viegli cilvēku iesēdināt saskaņā ar šo likumu, toties būs ļoti vienkārši ierosināt krimināllietu. "Tas īpaši attiecas uz publikācijām publiskajā telpā, pat sociālajos tīklos. Pat ziņas komentārs var kļūt par krimināllietas iemeslu un par to var draudēt ievērojams cietumsods," – tolaik paskaidroja Saeimas deputāte no partijas "Saskaņa" Jūlija Stepaņenko.

Ziņu lente
0