Lehs Valensa prognozē, ka protesta akcijās Varšavas ielās piedalīsies divi miljoni cilvēku

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasБывший президент Польши Лех Валенса. Архивное фото
Бывший президент Польши Лех Валенса. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Varšavā iespējami masveida protesti, ja politiskā situācija Polijā nemainīsies, uzskata valsts eksprezidents Lehs Valensa.

RĪGA, 7. jūnijs — Sputnik. Protesta akcijās Varšavas ielās piedalīsies divi miljoni cilvēku, ja politiskā situācija Polijā nemainīsies, uzskata valsts eksprezidents Lehs Valensa.

Флаг Польши - Sputnik Latvija
Financial Times: ES pieļauj sankciju ieviešanu pret Poliju

Sestdien Varšavā notika opozīcijā esošās Demokrātijas aizsardzības komitejas maršs, kurā, pēc mērijas datiem, piedalījās 50 tūkstoši cilvēku. Akcija bija veltīta Brīvības un pilsonisko tiesību dienai. Tās dalībnieki kritizēja esošo valdību, kura, viņuprāt, pārkāpj pilsoņu brīvības un aizskar demokrātijas pamatus. Pasākumā tika aicināti piedalīties valsts bijušie prezidenti – Lehs Valensa, Broņislavs Komorovskis un Aleksandrs Kvasņevskis. Tomēr Lehs Valensa nolēma maršā nepiedalīties.

Kā pastāstīja eksprezidents televīzijas kanālam TVN24, tas bija apzināts lēmums.

"Lai jaunatne, jauni cilvēki mācās, kā cīnīties par brīvību. Es jau esmu izkarojies. Ja arī turpmāk tiks īstenota valdības koncepcija, domāju Varšavā ielās izies 2 miljoni cilvēku.

Vispirms savāksim parakstus par šīs sistēmas demisiju. Ja tādu parakstu būs vairāk nekā tie (valdošā partija "Likums un taisnīgums" — red.) saņēma balsu (vēlēšanās), un tas apstiprināsies, mēs piespiedīsim viņus piekāpties," — paziņoja Valensa.

Viņš uzsvēra, ka Polijas iedzīvotājiem jāpievērš uzmanība tam, cik svarīgi ir piedalīties vēlēšanās, — eksprezidents norādīja, ka partija "Likums un taisnīgums" pie varas nonākusi nejauši, jo daudzi valsts iedzīvotāji vēlēšanas ignorēja.

Ziņu lente
0