Rietumi ar "pilnām mutēm" strebj sankciju sekas

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Pāriet pie mediju bankasПредседатель Совета Федерации РФ Валентина Матвиенко
Председатель Совета Федерации РФ Валентина Матвиенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropā gan politiķi, gan biznesmeņi, gan diplomāti vienbalsīgi runā par nepieciešamību atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas, atgādināja Federācijas Padomes spīkere Valentīna Matvijenko.

RĪGA, 5. jūnijs – Sputnik. Rietumi ar "pilnu karoti" strebj pret Krieviju ieviesto sankciju sekas, paziņoja Federācijas Padomes spīkere Valentīna Matvijenko, vēsta RIA Novosti.

"Sankcijas – tās ir problēmas tiem, kas tās ieviesuši. Pašlaik viņi pilnām karotēm strebj problēmas, ko sagādāja mūsu atbildes sankcijas," – viņa sacīja, atbildot uz žurnālistu jautājumiem.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lavrovs: Krievija neuzskata sankciju atcelšanu par aktuālu jautājumu
Viņa atzīmēja, ka Eiropā gan politiķi, gan biznesmeņi, gan diplomāti "vienā balsī" runā par nepieciešamību atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas. "Esmu pārliecināta, ka ar laiku lēmums par to atcelšanu noteikti nāks," – piebilda Matvijenko.

Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās sakarā ar situāciju Ukrainā. ES valstis sākumā ieviesa individuālas sankcijas pret fiziskām personām, kas paliek spēkā līdz 2016. gada 15. septembrim. Sektorālie ierobežojošie pasākumi, kas skar veselas ekonomikas nozares, darbojas līdz 31. jūlijam, bet sankcijas pret Krimu, kas iekļāvās Krievijas sastāvā, — līdz 23. jūnijam. Atbildot uz šiem pasākumiem, Krievija ierobežoja pārtikas preču importu no valstīm, kas pievienojušās ieviestajām sankcijām. 2015. gada jūnijā Krievija tūlīt pēc ES pieņemtā lēmuma pagarināja pārtikas embargo uz vienu gadu – līdz 2016. gada 5. augustam.

Ziņu lente
0