Lavrovs: Krievija neuzskata sankciju atcelšanu par aktuālu jautājumu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto no arhīva
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pret mums vērstos ekonomiskos ierobežojumus mēs uzskatām par iespējām, kas maksimāli jāizmanto, uzskata Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

RĪGA, 31. maijs — Sputnik. Maskava neuzskata par aktuālu jautājumu par to, kad tiks atceltas pret Krieviju vērstās rietumvalstu sankcijas, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

"Pret mums vērstos ekonomiskos ierobežojumus mēs uzskatām par "iespēju logu", kas maksimāli jāizmanto, lai stiprinātu mūsu pārtikas produktu rūpniecības un tehnoloģisko drošību, turpinātu tautsaimniecības sektora un ārējo ekonomisko sakaru diversifikāciju, kā arī veidotu efektīvas alternatīvās norēķinu sistēmas," – pavēstīja Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs tiešajā ēterā, kas publicēts vietnē kp.ru.

"Es teiktu, ka mums nav svarīgs jautājums par to, kad tiks atceltas pret Krieviju vērstās sankcijas. Ne jau mēs tās esam ieviesuši un neapspriedīsim nekādus kritērijus un noteikumus. Daudz svarīgāks mums ir jautājums par to, cik efektīvi mēs izmantojam pašreizējo situāciju savas ekonomikas un attīstības interesēs," – uzsvēra Sergejs Lavrovs.

2014. gada jūlija beigās ES un ASV pēc sankcijām, kas bija vērstas pret atsevišķām fiziskām personām un kompānijām, pārgāja pie pasākumiem pret veseliem Krievijas ekonomikas sektoriem, ņemot vērā domstarpības, ko radīja situācija Ukrainā. Par atbildi Krievija ierobežoja pārtikas produktu importu no valstīm, kas pievienojās minētajām pret Krieviju vērstajām sankcijām.

Ziņu lente
0