WADA informatori saņēmuši finansiālu palīdzību

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasAntidopinga centra darbs. Foto no arhīva
Antidopinga centra darbs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) piešķīrusi naudas līdzekļus Krievijas Antidopinga aģentūras bijušajam līdzstrādniekam Vitālijam Stepanovam un viņa dzīvesbiedrei, sportistei Jūlijai Stepanovai – WADA informatoriem.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. Krievijas Antidopinga aģentūras bijušais līdzstrādnieks Vitālijs Stepanovs un viņa dzīvesbiedre, sportiste Jūlija Stepanova – personām, kas kļuvušas par Pasaules Antidopinga aģentūras informatoriem un plaši stāstīja par dopingu Krievijas sportā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras Reuters publicēto informāciju.

Analīžu veikšana laboratorijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Dopinga skandāls turpinās: Puškovs piedāvāja WADA vadībai atkāpties

Maijā WADA mainīja politiku attiecībās ar informatoriem, cenšoties stimulēt cilvēkus un pamudināt sniegt informāciju par dopinga lietošanu. Informācija par kompensāciju, kas izmaksāta laulātajam pārim, netiek publicēta. Pašlaik Stepanovu pāris, domājams, gaida darba atļauju ASV.

"Mēs paplašinām programmu, lai piesaistītu lielāku skaitu sportistu, personāla un citu cilvēku, kuru rīcībā ir vērtīga informācija," – aģentūrai Reuters pastāstīja WADA pārstāvis.

Stepanovu laulātais pāris sniedza lielāko daļu informācijas, kas tika iekļauta vācu telekanāla ARD veidotajā filmā par dopingu Krievijas vieglatlētikā. Pēc filmas iznākšanas 2014. gada decembrī Stepanovi pameta Krieviju un lūdza patvērumu Kanādā. Pašlaik viņi uzturas ASV.

Pēc ARD filmas iznākšanas  WADA uzsāka izmeklēšanu un 2015. gada novembrī apsūdzēja Krieviju par antidopinga noteikumu parkāpšanu un ieteica IAAF liegt krievu vieglatlētiem iespēju piedalīties federācijas organizētajās sacensībās, tostarp arī 2016. gada Olimpiskajās spēlēs. WADA apturēja antidopinga laboratorijas darbību Maskavā. Pēc tam laboratorijas vadītājs Grigorijs Rodčenkovs atkāpās no amata un pārcēlās uz ASV.

IAAF padome, kurā tiks pieņemts lēmums par krievu vieglatlētu pielaišanu dalībai Olimpiskajās spēlēs, notiks 17. jūnijā Vīnē.

Ziņu lente
0