Erdogans paziņojis, ka Krievija piegādā ieročus kurdiem

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDTurcijas prezidents Tajips Erdogans. Foto no arhīva
Turcijas prezidents Tajips Erdogans. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zenīta ieroči un raķetes, ko izmanto Kurdistānas Darba partijas karotāji, piegādājusi Krievija, uzskata Turcijas prezidents Tajips Erdogans.

RĪGA, 31. maijs — Sputnik. Turcijas prezidents Tajips Erdogans paziņoja, ka Krievija piegādā ieročus Turcijā aizliegtajai Kurdistānas Darba partijai, vēsta RIA Novosti.

Turcijas prezidents Redžips Tajips Erdogans. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Hamburgas tiesa atzina par pieņemamiem vārdus par "gļēvulīgo muļķi Erdoganu"

"Šobrīd teroristu rokās ir zenīta ieroči un raķetes, ko viņiem piegādājusi Krievija. Separātisti ir sagatavoti. Šie ieroči nokļūst teroristu organizācijas rokās caur Sīriju un Irāku," — teica Erdogans žurnālistiem lidmašīnā ceļojumā uz Turcijas dienvidaustrumu pilsētu Dijarbakiru. Viņa teikto citēja laikraksts Star.

Krievijas Ārlietu ministrijas vadītāja vietnieks Mihails Bogdanovs iepriekš noliedza informāciju par to, ka Maskava piegādā ieročus Sīrijas kurdiem. Vienlaikus KF konsulātā Irākā apgalvoja, ka Maskava nodevusi Irākas Kurdistānas bruņotajiem spēkiem partiju zenītraķešu iekārtu ZU-23-2 un munīciju. Jāpiebilst, ka KF vēstnieks Irākā Iļja Morgunovs sarunā ar RIA Novosti arī norādīja, ka ieroču piegāde kurdu zemessardzei Pešmerga notiek sadarbībā ar Irākas valdību Bagdādē.

Ziņu lente
0