Havana augstu vērtē politiskās un ekonomiskās saiknes ar Krieviju

© Sputnik / Олег Ласточкин / Pāriet pie mediju bankasKubas karogs
Kubas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un Kubas attiecību pamatā ir cieša draudzība un stipra mīlestība starp tautām, paziņojis pirmais Kubas valsts padomes un ministru padomes priekšsēdētāja vietnieks Migels Diass Kanels Bermudess.

RĪGA, 27. maijs – Sputnik. Kubas valdība augsti novērtē Havanas un Maskavas sadarbību politiskajos un ekonomiskajos jautājumos, RIA Novosti citē Kubas valsts padomes un ministru padomes priekšsēdētāja vietnieka Migela Diasa Kanela Bermudesa vārdus.

"Tās ir lieliskas attiecībās gan no politiskā, gan arī ekonomiskā viedokļa. Mūsu valstu valdības tās atbalsta, un to pamatā ir cieša draudzība un stipra mīlestība starp tautām, kas vēl vairāk nostiprina sakarus un palīdz attīstīt citas attiecības, kas atšķiras no pašreiz pasaulē pastāvošajām," – teica Bermudess, atklājot pārrunas ar Valsts domes spīkeri Sergeju Nariškinu.

Maskava - Sputnik Latvija
Lavrovs: sankcijas nepiespiedīs Krieviju atteikties no savām interesēm

Maskavas un Havanas divpusējo sakaru attīstības pamatā ir deklarācija par attiecībām KF un Kubas starpā un memorands par stratēģiskas sadarbības principiem. Starp valstīm aktīvi attīstās starpparlamentu apmaiņas un starpresoru kontakti, regulāri notiek ārlietu ministru tikšanās, tai skaitā arī starptautiskajos pasākumos.

2015. gadā, salīdzinot ar 2014. gadu, Krievijas-Kubas preču apgrozījuma apjoms ir samazinājies par 17% un sastāda aptuveni 136 miljonus dolāru. 2015. gada martā preču apgrozījuma apjoms sastādīja 70 miljonus dolāru.

Kā perspektīvākie divpusējo ekonomisko sakaru virzieni tiek minēta transporta infrastruktūra, sakari un komunikācijas, biofarmaceitika, civilā aviācija, Krievijas kompāniju iesaistīšanās speciālās ekonomiskas attīstības zonas "Mariela" darbā, kas īpašu uzmanību pievērš civilās atomenerģētikas nozarei.

Ziņu lente
0