Lavrovs: sankcijas nepiespiedīs Krieviju atteikties no savām interesēm

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasMaskava
Maskava - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava tic, ka ir iespējams pārvarēt negatīvās attiecībās ar ES, un Rietumu mēģinājumi ietekmēt Krieviju neliks tai mainīt politiku, norāda Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs.

RĪGA, 25. maijs – Sputnik. Mēģinājumi ietekmēt Krieviju ar sankciju palidzību, neliks Maskavai atkāpties no nacionālajām interesēm, sacīja ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs, vēsta RIA Novosti.

"Skaidrs, ka mēģinājumi ietekmēt Krieviju ar sankcijām, nepiespiedīs mūs atteikties no mūsu principiālās līnijas," — viņš sacīja intervijā Ungārijas laikrakstam "Magyar Nemzet".

Pārtikas produktu embargo, ko Krievija ieviesa, atbildot uz Rietumu pasākumiem, bija sabalansēts solis, un tika ņemtas vērā Krievijas tiesības un saistības saskaņā ar starptautiskajiem līgumiem, norādīja Lavrovs.

Krievijas ārlietu ministrs kārtējo reizi uzsvēra, ka Krievija nav apspriedusi un nevēlas apspriest ierobežojumu atcelšanas kritērijus. "Šis jautājums jāuzdod sankciju spirāles atšķetināšanas iniciatoriem," — sacīja diplomāts.

Turklāt Sergejs Lavrovs piebilda, ka, pēc Krievijas valdības domām, ir iespējams pārvarēt negatīvās attiecībās ar ES. Pēc viņa teiktā, puses "ir pārāk cieši saistītas ģeogrāfiskā, ekonomiskā, vēsturiskā un vienkārši cilvēciskā ziņā".

ES ierobežojumu pasākumu termiņš beigsies 31. jūlijā. Jautājums par to pagarināšanu tiks izskatīts samitā, kas notiks 28.-29. jūnijā.

Jau ziņots, ka vairākas Eiropas valstis ierosina atteikties no ierobežojumiem. Šādu viedokli pauž arī daži Eiropas politiķi. Piemēram, Vācijas valdošo partiju pārstāvji no "Kristīgi demokrātiskās savienības" un "Kristīgi sociālās savienības" jau ir vērsušies ar attiecīgo lūgumu pie kancleres Angelas Merkeles.

18. maijā rezolūciju par sankciju atcelšanas nepieciešamību pieņēma Itālijas Veneto apgabala padomes deputāti.

Ziņu lente
0