Latvija vēlas doties pa Jauno Zīda ceļu

© Sputnik / Игорь Агеенко / Pāriet pie mediju bankasDzelzceļš. Foto no arhīva
Dzelzceļš. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija un Kazahstāna vēlas organizēt dzelzceļa un aviopārvadājumus, lai veidotu sekmīgāku sadarbību "Jaunajā Zīda ceļā" starp Eiropu un Ķīnu. Kazahstāna ir lielākais Latvijas partneris Centrālajā Āzijā.

RĪGA, 27. maijs – Sputnik. Satiksmes ministrs Uldis Augulis vizītes laikā Astanā piedalījās vairākās apspriedēs, kuru rezultāti ļaus Latvijai veidot stratēģiskas partnerattiecības ar Kazahstānu pārvadājumos Eirāzijā, raksta BNN.

Kazahstāna ir Latvijas lielākais tirdznieciskais partneris Centrālajā Āzijā un pēdējo gadu laikā investīcijas valstī kļūst aizvien aktīvākas: no 2010. gada ir četrkāršojies Latvijā reģistrēto uzņēmumu skaits ar Kazahstānas kapitālu.

Поезд в Латвии на вокзале - Sputnik Latvija
Rail Baltica: strīdus ceļš

Savas vizītes laikā Kazahstānas galvaspilsētā Astanā Uldis Augulis apsprieda aviokompānijas airBaltic plānus 2017. gadā atklāt reisus uz Kazahstānu, kā arī dzelzceļa pārvadājumu tālāko attīstību. Pašlaik starp abām valstīm kursē konteineru vilciens "Baltica-Transit", Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Kazahstānas un Uzbekistānas kopprojekts, taču Latvija vēlas veidot ciešāku sadarbību, lai palielinātu kravu plūsmu starp valstīm, un pagarināt pārvadājumus līdz Ķīnai.

"Jaunais Zīda ceļš" ir jaunas Eirāzijas (perspektīvā – arī starpkontinentu) transporta sistēmas koncepcija, ko Ķīna popularizē sadarbībā ar Kazahstānu, Krieviju un citām valstīm. Sadarbības partneri Ķīnā jau ir informējuši, ka viņus interesē dzelzceļa transporta koridors cauri Latvijai. Pašlaik preces no Ķīnas tiek pārvadātas pa jūru – transports izmaksā lētāk, taču pie tam krava sasniedz Eiropu 40-45 dienu laikā, bet piegāde pa dzelzceļu aizņem tikai 15 dienas.

Ziņu lente
0