Ināra Mūrniece apspriež reformas Gruzijā

© FB/Георгий Маргвелашвили Latvijas Saeimas spīkere Ināra Mūrniece un Gruzijas prezidents Georgijs Margvelašvili
Latvijas Saeimas spīkere Ināra Mūrniece un Gruzijas prezidents Georgijs Margvelašvili - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divpusēju sarunu laikā puses izskatīja situāciju Gruzijā un divpusējo attiecību jautājumus.

RĪGA, 26. maijs – Sputnik. Latvijas Saeimas priekšsēdētāja Irāna Mūrniece un Gruzijas prezidents Georgijs Margvelašvili tikās Tbilisi un sarunu laikā izskatīja divpusējās sadarbības jautājumus, informēja Sputnik.Gruzija.

Sarunu laikā Mūrniece un Margvelašvili apsprieda pašreizējās reformas Gruzijā, kā arī ES vīzu režīma atcelšanu Gruzijas pilsoņiem. Puses skāra arī tuvojošās parlamenta vēlēšanas Gruzijā un pauda cerību par to, ka vēlēšanu procesā tiks ņemti vērā starptautiskie standarti un tās noritēs godīgi un demokrātiski.

Waffen SS leģionāru un viņu piekritēju gājiens Rīgā - Sputnik Latvija
Latvija sūdzas par NTV sižetu, kurā Mūrniece nosaukta par neonacisti

Latvijas Saeimas priekšsēdētāja un Gruzijas prezidents pārrunu laikā apsprieda arī incidentu Hurčas ciemā netālu no Abhāzijas administratīvās robežas, kura laikā tika nošauts Gruzijas pilsonis Giga Othozorija, informēja Gruzijas prezidenta preses dienests.

Ināra Mūrniece devās uz Tbilisi vizītē, kas bija veltīta Gruzijas Neatkarības dienai līdz ar deviņu valstu pārstāvjiem, atsaucoties uz Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja Dāvida Usupašvili ielūgumu.

Ināra Mūrniece jau tikās ar Gruzijas parlamenta spīkeri Dāvidu Usupašvili un apsprieda abu valstu sadarbību starptautiskajā arēnā. Usupašvili pateicās Latvijas politiķei par pastāvīgo atbalstu, ko izjūt Gruzija.

Ziņu lente
0