Euronews: atsauce uz "Lavrova kontu Twiteri" – neapzināta kļūda

© AP Photo / Laurent CiprianiTelekanāla Euronews jaunā galvenā mītne Lionā, Francijā
Telekanāla Euronews jaunā galvenā mītne Lionā, Francijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Euronews uzraudzības padome uzskata, ka telekanāla kļūdainā atsauce uz Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova neeksistējošo kontu tīklā Twitter ir žurnālistu neapzināta kļūda.

RĪGA, 24. maijs — Sputnik. Euronews uzraudzības padomes viceprezidents Pjotrs Fjodorovs uzskata, ka telekanāla Euronews sniegtā informācija ar atsauci uz Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova neeksistējošo kontu tīklā Twitter ir konkrēto žurnālistu neprofesionalitātes izpausme, taču tas darīts neapzināti, ziņo RIA Novosti.

Города России. Ялта - Sputnik Latvija
Tūrisma aģentūras darbiniekam draud četru gadu ilgs cietumsods

18. maijā telekanāla mājas lapā tika publicēts teksts par rezolūciju, ko pieņēma Itālijas Veneto apgabala padome ar aicinājumu nacionālajai valdībai atzīt Krimu par Krievijas reģionu, un atcelt pret Krieviju ieviestās sankcijas. Kā Krievijas oficiālā reakcija uz šo lēmumu tika publicēts ekrānuzņēmums no šķietama Lavrova konta tīklā Twitter. Situāciju komentēja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova, kas atgādināja, ka Lavrovam nav konta sociālajā tīklā Twitter, un informācija ir maldinoša. 23. maijā vakarā ekrānuzņēmums no raksta bija dzēsts.

Fjodorovs norāda, ka viņa attieksme pret šo publikāciju ir divējāda. "Informācija par to, kas noticis vietējā sapulcē Veneto, tika publicēta, lai gan tā nebija pilnīgi korekta. Vispār šī informācija netika pietiekami plaši piedāvāta Eiropas medijos. Tātad vismaz angļu valodā publicētās Euronews vietnes versijas lasītāji to zina. Kas attiecas uz to, ka Lavrovs tādu paziņojumu nav sniedzis un viņam nav konta Twitter, tā ir Euronews angļu valodas versijas dienesta profesionāla kļūda," — viņš paskaidroja RIA Novosti.

Fjodorovs norādīja, ka informāciju par tādiem apliecinājumiem Euronews newsroom harta pieprasa pārbaudīt divos uzticamos avotos, taču tas nebija izdarīts. "Es tomēr sliecos uzskatīt, ka tā ir neapzināta rusofobija, jo tā ir raksturīga daudziem žurnālistiem, kas sniedz informāciju angļu valodā. Lieta tāda, ka visi, kas strādā Euronews, ir pakļauti ievērojamai rietumu plašsaziņas līdzekļu informācijas ietekmei, savukārt rietumu mediji, gribot vai negribot piedalās informatīvajā karā pret Krieviju," — savu viedokli pauda Euronews uzraudzības padomes viceprezidents.

Ziņu lente
0